Zdravilna rastlina, ki ima neverjetno moč: Ubija viruse, zdravi opekline, krepi in zdravi črevesje …

Aloe vera zdravi kožo in krepi črevesje. (foto: Pixabay.com)

Poznate aloe vero? To je izredno zdravilna rastlina, s katero lahko lajšamo številne zdravstvene težave. Bogata je s proteini, kalcijem, magnezije, cinkom, vsebuje vitamine A, B12, E, C.

Aloe vero so v ljudski medicini uporabljali že stoletja nazaj, z njo so lajšali številne bolezenske nevšečnosti. Danes jo najpogosteje uporabljamo za zdravljenje kožnih bolezni, opeklin, ran. Za ta način jo uporabljamo v obliki kreme ali gela. Če imate rastlino doma, lahko gel enostavno dobite iz lista. Tega odrežete, olupite, sredico pa uporabite za zdravljenje kože. Gel je odličen tudi kot maska za obraz, z njim hidrirate kožo, ji vračate mehkobo, sijaj in zdravje.

Listi aloe vere pa se uporabljajo lahko tudi za zdravljenje črevesja, za čiščenje, krepitev le tega. Aloe vera lajša tudi težave pri pekoči zgagi, pomaga pri zdravljenju čira. Dokazali so, da je tako zdravilna, da lahko z njo preprečujemo celo rast tumorjev, uspešno pa se bori tudi pred virusi.

Aloe vera deluje kot naravni laksativ, deluje protivnetno, protivirusno in protibakterijsko.
Za zdravljenje želodčnih in črevesnih težav se gel aloe vere uporablja zjutraj na tešče, 20 do 30 ml gela. Tega lahko dobite v lekarnah v obliki kapsul, po njem pa lahko povprašate tudi v trgovinah z zdravo prehrano. Še posebej priporočljiv je za tiste, ki imajo težave z razdraženim črevesjem ki imajo čir na želodcu, Kronovo bolezen, hemoroide, težave z ledvicami.