Cvetni prah – Api energija

Cvetni prah - Api energija

Dopolnilo k prehrani API Energija, cvetni prah iz tropskega cvetja Kube, predstavlja odličen vir energije, beljakovin in prehranskih vlaknin.

Cvetni prah je bogat vir hranil: vitamin A, vitamine B-kompleksa, vitamin C, D in K, pa tudi snovi z antibiotičnim delovanjem. Uživamo ga z namenom podpore pri delovanju našega telesa in izboljšanja počutja.

Cvetni prah priporočajo vsem, ki si želite boljšega počutja, sploh starejšim. Zaradi visoke vsebnosti beljakovin v cvetnem prahu (kar 27 %) njegovo uživanje priporočajo vegetarijancem kot pomemben izvor aminokislin.

Potrebno je le paziti v primeru alergij na cvetni prah. Pri tem lahko naredite tudi poskus, da ga najprej užijete le malo in počakate na reakcijo. Če reakcije ni, lahko cvetni prah uživate po zgornjih priporočilih. V kolikor reakcija pokaže možnost alergije, lahko cvetni prah uživate tudi v tekočini. Vabimo vas, da preverite izvleček cvetnega prahu v kapljicah Apicol Pollen. V vsakem primeru pa je priporočljivo, da se pri sumu na alergijo posvetujte z zdravnikom.

Obogatite prehrano s cvetnim prahom in spoznajte njegovo blagodejnost.

Priporočljiva dnevna količina za odrasle je od 3 do 4 in za otroke od 1 do 2 čajne žličke.

Odrasli ga lahko užijejo do 30 gramov na dan, kar vsebuje enako količino beljakovin kot 500 g mesa ali 7 jajc.

Otrokom, starejšim od enega leta, priporočajo jemanje 1 čajne žličke, starejšim otrokom 2 čajni žlički cvetnega prahu dnevno.

Lahko ga uživate samega, tako da ga dobro zgrizete in poplaknete z vodo, mnogim pa je lažje, če ga zmešajo s tekočino ali drugo hrano, na primer z jogurtom ali mlekom. Vedno pred užitjem s tekočino ali hrano počakajte 3 min, da se raztopi.

Še več najdete tukaj.