Odličen trik, da bodo letos balkonske rože cvetele kot še nikoli ne

Jod spodbuja cvetenje. (foto: Pixabay.com)

Ste že opremili okenske police, balkon ali teraso s cvetočimi rožami? Si želite, da bi bile letos te še posebej bujne? Preberite enostaven nasvet, z njim vam bo uspelo, da bodo cvetele kot še nikoli!

Najpogostejše balkonsko cvetje so pelargonije in bršljanke. Najbrž tudi zato, ker so enostavne in nezahtevne za vzgojo, so odporne, ne potrebujejo veliko nege, pa vseeno lepo cvetijo.

S preprostim trikom pa lahko dosežete, da bodo le te bujno cvetele vse poletje, cvetenje pa bo podaljšano še vse do pozne jeseni.

Skrivnost se skriva v jodu. Če rastline nimajo dovolj joda, ne morejo zacveteti v vsej svoji bujnosti. Poleg tega pa pomanjkanje joda vodi tudi v bolezni. Če imate na balkonih bršljanke, pelargonije ali pa katere druge rože, za katere želite, da lepše zacvetijo, jih pognojite s preprostim receptom.

V lekarni lahko dobite jod, kapljico le tega kanite v liter vode in s takšno mešanico zalivajte svoje balkonsko cvetje dvakrat mesečno. Pazite, da ne boste zalivali po rastlini, vodo z jodom zlijte v korito, na vsako korito je dovolj 50 ml takšnega pripravka.