Pozor, ti znaki napovedujejo, da je z vašimi hormoni nekaj narobe

(foto: freepik.com)

Nikar ne spreglejte teh znakov, tako vam vaše telo hoče sporočiti, da je nekaj narobe z vašimi hormoni. Zato vam lahko grozi tudi bolezen. Preverite, kateri znaki so to …

Hormonsko ravnovesje je najbolj pomembno za dobro počutje in zdravje. Tisti, ki jih nimajo v ravnovesju, lahko zelo resno zbolijo. Zato je prav, da pravočasno prepoznate znake in ukrepate.

Spremembe pri laseh

Če se nenadoma pojavijo spremembe pri laseh, je to znak, da s hormoni nekaj ni v redu. Prav tako kot lasje, pa se na hormonsko neravnovesje odzovejo tudi druge dlake na telesu. Če opazite, da bolj intenzivno rasejo dlake, če rasejo tam, kjer nikoli niso, se posvetujte o tem z zdravnikom. Če vaši lasje naenkrat postanejo zelo tanki, vam prekomerno izpadajo, se posvetujte z zdravnikom.

Čustvene težave

Če vaše razpoloženje ves čas niha, če ste veseli, takoj naslednji trenutek pa otožni, gre morda za hormonsko neravnovesje.

Stalna utrujenost

Če ste ves čas utrujeni in bi spali tudi čez dan, kljub temu, da ste vso noč prespali, potem je raven vaših hormonov morda zelo nizka. Preverite pri zdravniku.

Nereden menstrualni ciklus

Če je vaša menstruacija kar naenkrat neredna, če jo dobite prehitro ali prepozno, je čas, da obiščete ginekologa.

Metabolizem

Če nikakor ne morete izgubiti odvečnih kilogramov, kljub temu, da se zdravo prehranjujete in gibate, je lahko težava v hormonih. Prav tako lahko neravnovesje teh povzroči nenadno izgubo kilogramov.

Spremembe na koži

Eden najbolj jasnih in izrazitih znakov, da nekaj ni v redu s hormoni, so kožne spremembe.  Te se največkrat pokažejo s prhljajem in rdečimi lisami.

Nočno potenje

Eden hujših znakov, ki je lahko zelo nadležen, je tudi nočno prekomerno potenje. Ko boste uspeli spet uravnovesiti svoje hormone, bo nočno znojenje takoj izginilo.