Pozor, to so tihi znaki, ki lahko prinašajo hude bolezni

(foto: freepik.com)

Če imate tudi vi katerega od teh znakov, ga nikar ne ignorirajte, saj so lahko pokazatelj, da vam grozi huda bolezen!

Težave s spominom

Občasne težave s spominom so nekaj običajnega, če pa se vam vse bolj pogosto dogaja, da se ne morete spomniti imen ljudi, ki vas obkrožajo, če pozabite pot do trgovine, datume, besede, je to lahko znak, da vam grozi demenca. Obiščite zdravnika.

Hemoroidi

Nikar ne ignorirajte hemoroidov, ti bi znali biti zelo nevarni.  Če imate težave z njimi, se posvetujte z zdravnikom o zdravljenju. Nikar pa ne odlašajte, četudi boste morali na operacijo, ki zna biti neprijetna.

Včasih pa si lahko sami postavite napačno diagnozo in sploh ne gre za hemoroide. Znaki so lahko podobni, a grozi vam lahko kakšna druga hujša bolezen, kot je Crohnova bolezen, avtoimunska bolezen, vnetje prebavnega traka …

Spremembe pri pisavi

Eden prvih znakov Parkinsonove bolezni je sprememba pisave. V raziskavi, ki so jo naredili strokovnjaki, so paciente, ki so zboleli za Parkinsonovo bolezen prosili, naj na list papirja napišejo en in isti stavek desetkrat. Njihove črke so postajale vse manjše, s stavkom do stavka, pisava pa vse tanjša. To je vzrok pomanjkanja dopamina v možganih, ki privede do otrplosti prstov.

Drugi zgodnji znak za to hudo bolezen je tudi izguba sposobnosti za vonj.

Poškodovani zobje

Če ne pijete gaziranih pijač, če ne čutite nobenih bolečin v zobeh, pa so ti kljub temu poškodovani, če je poškodovana zobna sklenina, obiščite zobozdravnika in gastroenterologa. Poškodba zob morda nastaja zaradi želodčne kisline. Želodčni refluks je dokaj pogosta zdravstvena težava. Znaki zanjo so tudi pogosta vnetja žrela in nenehno slab okus v ustih.

Kožni prhljaj in srbež

Če imate izredno suho kožo na komolcih, kolenih, glavi, hrbtu, je to lahko znak za ekcem. Prav tako pa je to lahko pokazatelj, da ste alergični na gluten.