So idealna izbira za raznorazne pogostitve, rojstnodnevne zabave, ob gledanju tekem po TV, za “s sabo” na šolske ali družinske izlete, pohode, jeseni tudi za v trgatev, … So mehki, okusni in nasitni. Polnimo jih lahko čisto po svojem okusu. Če jih pravilno shranimo, ohranijo svežino čez cel dan.
Za 4 rogljičke potrebujemo: približno 400 g testa za pizzo (moje recepte najdete na povezavi TUKAJ), paradižnikovo omako, 2 rezini kuhanega pršuta, 100 g ribanega mozzarella sira, mešanico italijanskih začimb (bazilika, origano, majaron, timijan,…)
Priprava:
- Testo za pizzo pripravimo po izbranem receptu. Imejmo v mislih, da za en rogljiček porabimo približno 100 g testa. Testo lahko pripravimo tudi prejšnji dan in ga hranimo v hladilniku. Tako bo še lažje prebavljivo. Pazimo pa, da ga pred peko vzamemo iz hladilnika vsaj dve uri prej.
- Pečico segrejemo na 200°C, enakomerno gretje spodaj/zgoraj.
- Testo razvaljamo v krog in iz njega izrežemo 4 enake trikotnike.
- Vsak trikotnik testa najprej premažemo s paradižnikovo omako.
- Dodamo 1/2 rezine kuhanega pršuta.
- Nato dodamo še ribano mozzarello.
- Posujemo z izbranimi začimbami in zavijemo v obliko rogljička.
- Vsak rogljiček po vrhu premažemo s paradižnikovo omako in dodamo še malo ribane mozzarelle.
- Rogljičke postavimo na s papirjem za peko obložen pekač in postavimo v pečico na srednje vodilo.
- Pečemo 15 – 20 minut, da postanejo lepo zlato rjave barve.
- Ponudimo lahko tople ali hladne.
- Uživamo jih lahko tudi naslednji dan.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.