KUHAJMO SKUPAJ: Krompirjev golaž s pikantno klobaso

foto: Selma Bizjak

Za dobre jedi na žlico ni nikoli prezgodaj. In krompirjev golaž je ena takih jedi.

Za 2 osebi potrebujemo: 1 večjo čebulo, 1 strok česna, 500 g krompirja, 1 žlico sončničnega olja ali svinjske masti, 1 jž paradižnikovega koncentrata, 1 čž rdeče paprike v prahu, 1 čž kumine v prahu, 500 ml jušne osnove, 1 par pikantnih klobas, sol, poper

Priprava:

  1. Najprej olupimo in na drobno narežemo čebulo in česen.
  2. Krompir olupimo in narežemo na enako velike kose.
  3. V ponvi segrejemo olje in prepražimo čebulo in česen, da posteklenita.
  4. Dodamo na kocke narezan krompir ter začinimo s soljo in poprom.
  5. Dodamo paradižnikovo mezgo, papriko v prahu in kumino ter na kratko popražimo.
  6. Nato zalijemo z zelenjavno juho.
  7. Dušimo 20 minut.
  8. Medtem klobase narežemo na kolobarje in jih vmešamo v golaž.
  9. Pustimo vreti še 10 minut.
  10. V manjši skodelici zamešamo moko in vodo ter ju vmešamo v krompirjev golaž, ki ga ponovno zavremo in kuhamo še kakšno minuto.
  11. Preden krompirjev golaž ponudimo, naj malce počiva. Še boljši je naslednji dan.
  12. H krompirjevemu golažu ponudimo kruh.
  13. V hladilniku ga hranimo do 3 dni, lahko ga tudi zamrznemo.

Pa dober tek!

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.