Nasveti, ki vas bodo zares zaščitili pred gripo in prehladom

Zaščitite se pred gripo. (foto: freepik.com)

S pomočjo teh nasvetov se boste ognili gripi in prehladu. Naravni so in tako močni, da boste zares okrepili telo ter preprečili bolezni. Pričnite z njimi že danes!

Približuje se sezona grip in prehladov, nanje se lahko pripravite z domačimi zdravili. Že sedaj pričnite in okrepite telo ter se zaščitite.

S pomočjo naravnih živil lahko naredite zelo učinkovita zdravila, ki bodo hitro dvignila vašo odpornost, skrajšala čas bolezni in preprečila, da se vas sploh lotijo.

Čaj iz ingverja in pomaranče

Zanj potrebujete eno pomarančno, pol žlice medu, četrt žlice ingverja in skodelico vroče vode.

Najprej izcedite pomaranči sok, v zelo vročo vodo dodajte ingver in skodelico pokrijte. Počakajte deset minut, nato precedite, ko se nekoliko ohladi, dodajte sok pomaranče in med. dobro premešajte in popijte. Napitek lahko pripravite vsak dan.

Napitek iz česna

Zanj potrebujete tri stroke česna, dve skodelici vroče vode, žlico medu, pekočo papriko in limonin sok.

Česen sesekljajte in ga prelijte z zelo vročo vodo. Pustite deset do 15 minut, nato precedite in ohladite. Napitku dodajte limonin sok, ščepec mlete pekoče paprike in med. popijte po požirkih.

Sirup proti kašlju

Potrebujete rdečo čebulo in med.

Čebulo drobno sesekljajte, dajte v skledico in dodajte tri žlice medu. Dobro premešajte in pustite na sobni temperaturi vsaj dve uri. Nato precedite in iztisnite skozi gazo. Tekočino pijte po žličkah čez dan. V nekaj dneh bo kašelj prenehal.