Ste vedeli, da so to najmočnejši naravni antibiotiki?

(foto: Pixabay.com)

Ali ste vedeli, da narava ponuja najmočnejše antibiotike. Po vsej verjetnosti jih imate tudi vi v svoji kuhinji. Uporabljajte jih! Nimajo negativnih stranskih učinkov in so prav tako zelo učinkoviti.

Antibiotiki, ki nam jih predpiše zdravnik, imajo lahko negativne zdravstvene učinke na naše zdravje. Zato je morda pametno, da uporabljamo naravne kot preventivo, da tistih iz lekarne sploh ne bi potrebovali.

Med najmočnejše naravne antibiotike spadajo tudi ti, ki jih imate v svoji kuhinji. To so:

Čebula

Ali ste vedeli, da je predvsem rdeča čebula zares zelo zdravilna? Preprečuje infekcije in vnetja v telesu, vsebuje snov kvercetin, ki uspešno preprečuje razvoj raka. Prav tako se uspešno bori proti svobodnim radikalom, ki so odgovorni za mnoge bolezni. Čebula je najbolj zdrava, če jo jeste surovo.

Česen

Česen je zares vsestransko naravno zdravilo. Močan antibiotik, ki lahko pozdravi razna vnetja, preprečuje raka, krepi organe, krepi celo telo. Česen vsebuje močne antioksidante. Tudi ta je najbolj zdrav surov.

Za zdravljenje so uporabni zeljni listi, sok svežega zelja in zelnica. (foto: freepik.com)

Zelje

Kislo zelje je bogato z vitaminom C. vsebuje številne antioksidante. Ščiti pred rakom, še najbolj pred rakom črevesja. Krepi in zdravi črevesje, odpravlja zaprtost in razkisa telo. Jejte surovega!

Jabolčni kis

Naravni jabolčni kis deluje antibiotično, antiseptično. Uravnava raven holesterola, krvni tlak, ščiti srce in ožilje. Ureja prebavo in pomaga pri hujšanju.