Trik, s katerim bodo vaše lončnice bujno cvetele

S pomočjo aspirina bo lončnica cvetela dlje. (foto: freepik.com)

Ste v cvetličarni kupili lončnico, na kateri se je kar bohotilo cvetja, ko ste jo prinesli domov, pa so cvetovi kmalu odpadli? Vas zanima, zakaj?

Povsem preprosti so triki, ki jih poznajo cvetličarji. Uporabljajo vsem znane snovi, ki pa spodbujajo lončnice, da cvetijo bolj bujno in dolgo. Na naraven način lahko tako dosežete, da bodo lončnice tudi doma še dolgo in bujno cvetele.

Bananin olupek
Ko boste lončnico presadili, v zemljo dajte tudi bananin olupek. Ta je odlično gnojilo za rastline. Lončnice bodo veliko bolj bujne in zdrave.

Ricinusovo olje
Enkrat tedensko zmešajte liter vode in dva mililitra ricinusovega olja. Tega lahko kupite v lekarni ali trgovini z zdravo prehrano. Mešanico nato dobro premešajte, da se ricinusovo olje porazdeli, nato pa hitro zalijte svoje lončnice. Zalijte v podstavke, da ricinusovo olje lončnice ne poškoduje.

Aspirin
Nekateri prisegajo na aspirin. Ta naj bi pomagal, da so cvetovi lončnic bolj obstojni iz izrazitejših barv, z njim pa lahko preprečite tudi, da bi lončnico napadle bolezni ali zajedavci. En aspirin raztopite v litru vode in enkrat mesečno s takšno mešanico zalijte svoje rože.