KUHAJMO SKUPAJ: Biskvitne rezine z jagodami in smetano

Biskvitne rezine z jagodami in smetano (foto: Selma Bizjak)

Preproste in omamno okusne rezine s stepeno smetano in svežimi jagodami bodo zadovoljile brbončice vsakega sladokusca. Njihov videz pa bo prevzel tudi vse tiste, ki se sladic izogibajo.

Za pekač mer 20 x 24 – 26 cm potrebujemo: 4 jajca, 120 g sladkor, 100 g mehke bele moke, 1 vanili sladkor, mleko

Za nadev: 250 ml stepene smetane, 250 g jagod, 2 jž sladkorja v prahu, 1 jž grobo mletih bučnih semen

Priprava:

  1. Beljake ločimo od rumenjakov.
  2. Iz beljakov stepemo trd sneg.
  3. Nato zmešamo rumenjake in sladkor, Mešamo toliko časa, da nastane puhasta zmes.
  4. V to puhasto zmes rumenjakov in sladkorja z lopatko narahlo vmešamo beljakov sneg.
  5. Nato vmešamo presejano moko ter na hitro obdelamo z električnimi metlicami.
  6. Zmes vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
  7. Pekač postavimo v predhodno ogreto pečico na 170°C.
  8. Pečemo na srednjem rešetu 14 – 15 minut. Preverimo z lesenim nabodalcem.
  9. Stepemo smetano, kateri med stepanjem dodamo sladkor v prahu. Stepeno sladko smetano postavimo v hladilnik do uporabe.
  10. Pečen biskvit vzamemo iz pekača, ga obrnemo na rešeto ter odstranimo peki papir.
  11. Biskvit popolnoma ohladimo.
  12. Ohlajenega prelijemo z nekaj žlicami mleka.
  13. Premažemo s stepeno sladko smetano ter dodamo na koščke narezane jagode.
  14. Sama sem dodala še užitne sveže cvetove ter užitni liofilizirani cvetovi žajblja in violic.
  15. Pustimo nekaj ur, da se biskvit lepo napoji z mlekom.
  16. Narežemo na primerno velike rezine.
Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.