Kdaj ste nazadnje očistili pralni stroj?

(foto: freepik.com)

Ste se že kdaj lotili čiščenja pralnega stroja? Menite, da to ni potrebno? Preberite prispevek in po prebranem ga boste najbrž redno čistili tudi vi.

Če se do sedaj še nikoli niste lotili čiščenja pralnega stroja, če menite, da to ni potrebno, si preberite nekaj trditev, ki pravijo nasprotno.

Če redno čistimo pralni stroj, mu podaljšamo rok trajanja, poleg tega pa so oblačila po pranju bolj dišeča in bolj čista.

Če se sprašujete, zakaj so včasih oblačila, ki jih operete in posušite, neprijetnega vonja, je lahko razlog prav v tem, da pralni stroj ni očiščen. Če se srečujete s takšno težavo, potem očistite stroj in hitro boste videli, če zajec tiči v temu grmu.

V pralnem stroju se počasi in vztrajno lahko nabira vodni kamen, umazanija od oblačil, nabirajo se ostanki detergenta za pranje perila, itd. vse to se kopiči in lahko se zgodi, da oprano perilo, ki ga vzamete iz stroja, ni popolnoma čisto, nima svežega in dišečega vonja.

Kako lahko hitro očistimo pralni stroj?

Postopek je enostaven, dovolj je, da se nanj spomnite na dva meseca in ga izvedete.

V dozirni prostorček, kamor nalijete mehčalec in dodate pralni prašek, nalijte približno tri do štiri decilitre alkoholnega kisa. Nato stroj vključite na najdaljši program in na največ stopinj.

To je vsa umetnost in stroj bo čist.