Včeraj 140 novih okužb! Kaj to pomeni za Hrvaško?

(foto: Freepik.com)

Na Hrvaškem so v preteklem dnevu potrdili 140 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je največje dnevno število okuženih od 25. februarja, ko so potrdili prvo okužbo. Za boleznijo covid-19 je umrla še ena oseba, je danes sporočil hrvaški štab civilne zaščite.

V sosednji državi je trenutno 1088 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. Na bolnišničnem zdravljenju je 124 oseb, od tega so trije priključeni na ventilatorje, je sporočil nacionalni štab.

Bolezni covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus, je podlegla še ena oseba, skupno pa 118.

Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem zabeležili prvi primer, so skupno potrdili 3672 okužb. V samoizolaciji je trenutno 4756 oseb.

Na Hrvaškem so do danes skupno opravili 92.808 testov, od tega 1322 v zadnjih 24 urah, je še sporočil hrvaški štab civilne zaščite.

Ob porastu števila okužb v zadnjem času so hrvaške oblasti v petek napovedale nekatere nove ukrepe za zajezitev širjenje virusa. Med drugim bo znova obvezna uporaba zaščitnih mask v gostinstvu in trgovini. Prav tako bodo okrepili nadzor nad zasebnimi druženji, ki so v zadnjem času prispevala k povečanju števila okužb.

Hrvaška je poostrila tudi nadzor na meji za potnike iz držav, ki niso članice Evropske unije, in zanje uvedla bodisi obvezno 14-dnevno karanteno ob vstopu v državo ali sedemdnevno samoizolacijo, če se bodo testirali.

STA