Kdaj sode bikarbone raje ne uporabljajte …

Soda bikarbona čisti telo. (foto: freepik.com)

Vsi dobro poznamo zdravilne in močne učinke sode bikarbone. Ampak, v nekaterih situacijah ni dobro, da jo uporabljamo. Preberite …

Ali imate pogosto težavo s pekočo zgago? Soda bikarbona je v teh primerih zelo učinkovito živilo, a strokovnjaki svetujejo, da se vseeno raje najprej odpravite po nasvet k zdravniku in je ne zdravite na lastno pest.

Četudi je soda odlična za čiščenje v gospodinjstvu, pa je ni dobro uporabljati na posodah, ki so iz aluminija. Soda bi lahko na njih pustila madeže.

Če boste sodo natresli v lonček in postavili v hladilnik, da bi pregnali neprijetni vonj, ne bo dobro delovala. Natresti jo morate na krožnik in postaviti na polico hladilnika. Tako boste izkoristili njeno moč.

Verjetno ste že slišali, da lahko s pomočjo sode bikarbone pogasite goreče olje. Ampak, nikar ne poskušajte tega. Da bi vam to uspelo, bi potrebovali zelo veliko količino sode. Še vedno je najboljša rešitev gasilni aparat, ki ga morate imeti doma.

Soda bikarbona je zelo učinkovita tudi pri negi telesa. Ampak ne pri odpravljanju aken. Če bi z njo zdravili slednje, bi lahko dosegli ravno nasprotno, akne bi se širile.

Soda bikarbona in pecilni prašek nimata enakega učinka pri peki peciva. Vedeti je potrebno, da soda reagira skupaj s kislino, medtem ko pecilni prašek je kislina. Za boljše rezultate je zato dobro, da v pecivo vmešate ščepec pecilnega praška in žličko sode.