Zanimivo dejstvo: Kaj se zgodi, če spijete pol litra vode pred obrokom?

Živite zdravo. (foto: freepik.com)

Voda je najbolj zdrava pijača, naše telo jo potrebuje za normalno delovanje. Toda, kaj se zgodi, če spijete pol litra vode pred vsakim obrokom? Preverite v prispevku!

Britanski strokovnjaki so naredili raziskavo o pitju vode, ta je pokazala, da lahko že samo s pravilnim pitjem izboljšate zdravje, počutje in se znebite odvečnih kilogramov.

V raziskavi je sodelovalo 84 oseb, vsi so imeli prekomerno telesno težo. Vsaka oseba je dobila točna navodila, kakšno dieto morajo imeti, kako se morajo hraniti in koliko gibati.

Razdelili so jih v dve skupini, 41 osebam so naročili, da morajo vedno pred obrokom popiti pol litra vode, počakati 15 min ut, nato šele imeti obrok. 43 osebam pa so naročili, naj si pred obrokom poskušajo zamisliti, da so siti.

Tisti, ki so pred obrokom pili vodo, so v povprečju shujšali za 1,3 kilograme več od tistih, ki so se pred obrokom skušali prepričati, da so siti.

Strokovnjaki so potrdili, da je pravilno pitje vode zelo pomembno. Če pijete pol litra vode nekaj minut pred obroki, boste veliko hitreje shujšali, uredila pa se vam bo tudi prebava, pospeši se metabolizem, organi lažje delujejo.