Pametna izbira ogrevanja

Če obnavljamo staro hišo ali gradimo novo, se lahko odločimo med vgradnjo talnega, stenskega ali stropnega ogrevanja Foto Pixabay

Ali ste se pri gradnji ali obnovi hiše znašli v dilemi kateri način ogrevanja izbrati? Smiselno je izbrati energente z visokim izkoristkom ali tiste, ki izvirajo iz obnovljivih virov.

Pred začetkom gradnje ali obnove je pametno zmanjšati porabo energije v stavbi. S tem namenom je treba premisliti o trajnostnih rešitvah, kot so izolacija, energetsko učinkovita okna in vrata. Ko se odločamo o ogrevalnem sistemu, je ključno upoštevati izkoristek energije in vire, ki so na voljo. Priporočljivo je izbrati sistem, ki bo zmanjšal naš vpliv na okolje in obenem zagotovil učinkovito ogrevanje stavbe.

»Pri gradnji nove hiše in stavbe je pomembno, da vgradimo toplotno izolacijo na vse obodne ploskve,« poudarja direktor nepremičninskega podjetja Brilosa Nejc Hrnčič, ki trenutno v Ljubljani gradi Rezidenco Bežigrad Topniška in Rezidenca Bežigrad ob Samovi ulici, ter Sončni Golovec v Celju. Celotna gradnja temelji na kakovosti trajnega bivanja.