Na 55. regati Barcolana bo že tretjič podeljen pokal Generali – Women in Sailing v podporo enakosti spolov

Italijanska Assicurazioni Generali je že več kot 40 let podpornik jadralne regate Barcolana, ki se vse bolj zavzema za okoljsko trajnost ter vprašanja raznolikosti in vključevanja. Letos bo tako na regati 8. oktobra že tretjič podeljen tudi pokal Generali – Women in Sailing. Prejela ga bo najhitrejša mešana ekipa, ki ji poveljuje krmarka.

Generali in Barcolana sodelujeta že več kot štiri desetletja in sta predana razvoju kulture ekipnih športov ter raznolikosti, enakopravnosti in vključenosti. V tem času je zavarovalnica Generali podpirala rast Barcolane doma in v tujini, pri čemer je črpala iz svoje dolgoletne tradicije, znanja in mednarodnih korenin za prepoznavanje novih trendov kot zavarovalnica in kot družbeni inovator.

Italijanska jadralka iz Trsta Francesca Clapcich je letošnja ambasadorka pokala Generali – Women in Sailing in bo predstavljala zavezanost in odnos Skupine Generali do pomorskih poklicev. Je prva Italijanka, ki je zmagala na regati Ocean Race, in si prizadeva za spodbujanje poštenega in konkurenčnega okolja v profesionalnem jadranju. Francesca Clapcich se bo na jadrnici Swan 90 Woodpecker Cube – Generali skupaj s kapitanko Claudio Rossi udeležila tekmovanja za »Jesenski pokal« v nedeljo, 8. oktobra.

Predsednik upravnega odbora Skupine Generali Andrea Sironi je dejal: »Generali podpira kulturo športa med posamezniki in skupnostmi. Šport prispeva k razvoju in skupni rasti ljudi; z njimi je mogoče spodbujati vrednote, kot sta kultura raznolikosti in vključevanja. Pokal Generali – Women in Sailing ta vprašanja vključuje v dogajanje regate Barcolana, da bi s strokovnostjo in strastjo jadralk dokazal, kako lahko prispevamo k spremembam v smeri bolj enakopravne in odporne družbe.«

Pokala Generali – Women in Sailing bo že tretjič podeljen najhitrejši mešani ekipi, ki jo bo vodila ženska. Krmarka bo prejela steklen pokal, ki ga je zasnovala družba Barovier in bo deležna tudi prilagojenega trenerskega in vodstvenega programa, ki ga izvaja Akademija Skupine Generali. Cilj projekta Women in Sailing na regati Barcolana je poudariti pomen vseh žensk, ki sodelujejo pri dogodku, na morju, kopnem in v organizaciji.

Obenem bo v petek, 6. oktobra, potekala regata Women in Sailing, med njo pa bo na spletni strani Barcolana.it objavljena posebna fotogalerija kot navdih vse več ženskam za vodilne vloge na morju in drugod.

Okoljska vprašanja in izmenjava izkušenj bodo v središču brezplačnih otroških delavnic v spremljevalnem programu regate. Organizira jih The Human Safety Net, fundacija Skupine Generali, katere cilj je podpirati ranljive družine z majhnimi otroki ter spodbujati vključevanje beguncev z delom in podjetništvom. Sodelavci Generalija bodo sodelovali tudi pri dejavnostih na trgu Piazza Unità kot prostovoljci, ki bodo med delavnicami pomagali vzgojiteljem.

V zadnjih letih so bila vprašanja integracije in vključevanja v središču pobud Skupine Generali na Barcolani. To ponazarjajo Isabelle Joschke, mednarodno priznana mornarka in športnica, ki se ukvarja z družbeno koristnimi projekti združenja Horizon Mixitè, ter pogovori »Generali Sea Talks« z dvema znanima jadralcema, Deejem Caffarijem in Vicky Song.