Zakaj je dobro, če zamrznete kovanec?

Trik s kovancem razkrije, ali je v vaši odsotnosti zmanjkalo elektrike. (foto: Pixabay.com)

Ko boste prebrali v prispevku ta super trik s kovancem, ga boste zagotovo zamrznili tudi vi!

Najbrž se je tudi vam že zgodilo, da ste za več dni odšli od doma, ko pa ste se vrnili, ste po digitalnih urah ali ostalem opazili, da je v tem času, ko vas ni bilo, zmanjkalo elektrike. Kako vedeti, koliko časa je ni bilo? Kako vedeti, če je meso in ostali izdelki, ki jih imate v skrinji, še sploh uporabno? Ti so se ponovno zamrznili, ko se je elektrika vrnila, nikjer ni sledu, kako dolgo je ni bilo in ostaja vprašanje, ali živila uporabiti ali jih zavreči?

To boste najbolje vedeli s povsem preprostim trikom. Preden se za več dni odpravljate od doma, nalijte v plastičen kozarček vodo do vrha in ga zamrznite. Ko je voda popolnoma zamrznjena, pa na vrh položite kovanec. Tako pripravljeno dajte v zamrzovalno omaro ali skrinjo.

Ko boste prišli domov in boste pogledali kovanec v lončku z ledom, boste takoj vedeli, ali je zmanjkalo elektrike in koliko časa je ni bilo, in ali so živila, ki so zamrznjena še uporabna.

Če bo kovanec še vedno na vrhu ledu v lončku, potem elektrike ni zmanjkalo za dolgo časa. Če bo kovanec nekje na sredini lončka, elektrike kar nekaj časa ni bilo, a živila se niso popolnoma odtalila, zato so še uporabna. Če pa bo kovanec popolnoma na dnu lončka, potem veste, da so se vsa živila odtalila in da je veliko bolje, če jih ne uporabite.

Preprosto in zelo učinkovito!