To je odličen recept, ki očisti kožo, uravnava holesterol, pomaga pri hujšanju, uredi prebavo …

Cimet vsebuje močne antioksidante. (foto: Pexels.com)

S to kombinacijo živil lahko hitro očistite in pomladite svojo kožo, uredite lahko prebavo, v veliko pomoč pa vam je lahko tudi pri hujšanju …

Cimet je zelo znana in stara začimba, ki jo mnogi s pridom uporabljajo. Ima veliko zdravilno moč, v mnogih sladicah je nepogrešljiva.

Če pa želite, da je cimet zares močno zdravilo, potem ga dodajte v navaden jogurt. Kupite jogurt lokalnega proizvajalca. Naj bo brez dodatkov, brez sladkorja. Lahko pa ga naredite tudi sami.

Študije so pokazale, da lahko pol čajne žličke cimeta dnevno naredi veliko koristnega za zdravje. S tem pripravkom se lahko zaščitite pred sladkorno boleznijo, znižate nevarni holesterol in okrepite srce. Jogurt s cimetom pa ni odličen le za zdravje, z njim lahko hitro polepšate videz kože in pospešite hujšanje, saj pripravek pomaga topiti odvečno maščobo in pospešuje metabolizem.

Teden dni jejte navadni jogurt, ki ste mu dodali le pol čajne žličke cimeta v prahu. Dobro premešajte, pojejte in hitro boste opazili spremembe na bolje.

Po enotedenski kuri pa si enkrat do dvakrat tedensko še privoščite tak obrok.