Učinkoviti recepti iz jabolk, ki urejajo prebavne težave

Jabolko prepreči kaljenje krompirja. (foto: Pixabay.com)

Jabolka so bogata z vitamini, minerali in vlakninami. Zelo blagodejno delujejo na metabolizem in zdravje na splošno. Vsebujejo malo kalorij, zato so primerna tudi za vse, ki želijo shujšati.
Mnoge raziskave so dokazale, da jabolka bistveno pripomorejo k bolj zdravi telesni teži, ščitijo pred sladkorno boleznijo, krepijo srce in ožilje, zmanjšujejo raven holesterola, zelo dobro pa vplivajo tudi na črevesje in urejajo prebavo.

Jabolka lahko rešijo dve najpogostejši težavi s prebavo, to sta driska ali zaprtost. Razlika je le v tem, na kakšen način jabolka pripraviti.

Proti driski
Če imate težave z drisko, si lahko pomagate z jabolki. Vzemite dva do tri sadeže, olupite jih, nato pa naribajte. Naribana jabolka naj nato stojijo na sobni temperaturo eno uro, šele nato jih zaužijte. Tako pripravljena jabolka bodo pomagala, da se driska umiri.

Foto: Pixabay.com)

Proti zaprtosti
Če pa imate težave z zaprtostjo in neredno prebavo, potem jabolka pripravite na sledeči način: vzemite jabolko, ga operite in pojejte!
Vlaknine, ki se skrivajo prav v jabolčnem olupku, pomagajo, da se prebava hitreje uredi.

Američani so izvedli študijo, ki je pokazala, da imajo tisti ljudje, ki vsak dan pojedo po eno jabolko, za kar 13 do 22 odstotkov manj težav z neurejeno prebavo.

Jabolka je za urejanje prebave najbolje jesti zjutraj na tešče.