Topi maščobo, ureja prebavo, odvaja odvečno vodo, znižuje krvni tlak in holesterol …

Stebelna zelena čisti telo strupov. (foto: freedigitalphotos.net)

Že samo z dodatkom ene zelo zdravilne zelenjave na vaš jedilnik, lahko bistveno izboljšate zdravje. Dokazano je, da, če jo boste jedli redno, boste uredili številne nevšečnosti in preprečili razvoj mnogih bolezni!

Zelena je živilo, ki bi morala biti čim večkrat na vsakem jedilniku. Bogata je z vitaminom A, vitaminom B1, B2, B6, vsebuje tudi vitamin C, folno kislino, kalcij, magnezij, železo, fosfor, natrij in esencialne aminokisline.

Ali ste vedeli, da vsebuje zelena kar osem snovi, ki se borijo proti raku? Raziskava je pokazala, da lahko z redno uporabo zelene preprečite širjenje raka, predvsem vas lahko zaščiti pred rakom črevesja in želodca.

Strokovnjaki so dokazali tudi, da zmanjšuje raven nevarnega holesterola. Dovolj je, da dnevno pojeste dve stebli zelene in s tem pripomorete, da se vaš holesterol zniža za kar sedemkrat.

Tudi pri urejanju prebave je nepogrešljiva. Vlaknine, ki jih vsebuje, pomagajo preprečevati zaprtost, urejajo prebavo. Z njo pa lahko uspešno odvajate tudi odvečno vodo iz telesa.

Če boste v sadno zelenjavni sok vsak dan dodali tudi steblo zelene, boste s tem pripomogli k bolj zdravemu krvnemu tlaku. Zelena ga uravnava, to se vam bo poznalo že po tednu dni redne uporabe. Poleg tega pa je odlično živilo tudi za pomoč pri hujšanju, saj ne vsebuje veliko kalorij, pospešuje metabolizem in topi maščobo.

Če jo boste pili v zelenjavnem soku zvečer, boste lažje zaspali. Vpliva namreč zelo ugodno na živčni sistem in ga pomirja.

Odlična je tudi za odpravljanje strupenih toksinov iz organizma. Razstruplja celo telo in krepi delovanje jeter in ledvic.