Ta živila preprečujejo razvoj rakavih celic. So na vašem jedilniku dovolj pogosto?

Kurkuma je res vsestransko uporabna. Foto: Pixabay.com

Živila, ki jih vsi dobro poznamo, imamo zelo veliko moč. Če jih jeste redno, lahko dosežete, da redno uničujejo rakave celice. Jejte jih!

Nekatera živila hranijo raka, kar pomeni, da če jih jemo pogosto, lahko s tem povzročimo, da se rak hitreje širi. To so v prvi vrsti sladkor, bela moka.

Nekatera živila pa raka preprečujejo oziroma uničujejo rakave celice. Zato je prav, da so taka živila čim bolj pogosto na jedilniku.

Mednje spadajo:

Rdeče vino, ki je dokazano zelo močan naravni antioksidant. Zavira razvoj rakavih celic. A pri pitju vina je potrebna zmernost, deciliter na dan je dovolj. Prav tako pa rakave celice zavira tudi rdeče grozdje.

Kurkuma je ena najbolj zdravilnih začimb. Številne študije še dandanes dokazujejo, kako zdravilna je. Agresivno napada rakave celice in jih uspešno uničuje. Poleg tega pa preprečuje tudi razvoj demence.

Jagodičevje, še posebej borovnice in maline so tudi izredno dobrodošla malica. Vsebujejo številne antioksidante, ki zavirajo raka.

Kava in zeleni čaj prav tako uspešno uničujejo rakave celice. Ampak, piti jih ju je potrebno brez dodatkov.