Odličen pripravek, ki takoj pozdravi gripo, kašelj krče, napihnjenost, celo raka

Foto: freepik.com

V prispevku boste našli zares učinkovit recept, ki vam bo lahko pomagal, da boste tudi v teh zimskih dneh zdravi, polni energije. Okrepil bo vaš imunski sistem, vas zaščitil tudi pred hudimi boleznimi.

Že od nekdaj je poznano, da je čaj zdravilen. Če je sestavljen iz pravih zelišč, živil, pa še toliko bolj. Topli napitki pozitivno vplivajo na naše telo, ga krepijo in zdravijo. Domači pripravki so zato zelo dobrodošli. Sploh v mesecih, ki je bakterij in virusov več.

Pravilne kombinacije živil lahko ustvarijo zelo močno naravno zdravilo. In eden takšnih je tudi ta recept. Vsebuje ingver, cimet in med. ta tri živila pa skupaj tvorijo močno in naravno pomoč našemu telesu.

Zdravilni napitek boste pripravili iz enega koščka ingverja, soka ene pomaranče, ene cimetove palčke, ene žlice medu in dveh decilitrov vode.

Najprej zavrite vodo, ta čas olupite in narežite na majhne koščke kos ingverja. Potrebujete ga približno dva centimetra. Dajte ga v lonček, dodajte še cimetovo palčko, čez nalijte vrelo vodo in pustite pokrito deset minut. Nato napitek precedite, ko je mlačen pa mu dodajte še med in pomarančni sok. Dobro premešajte in popijte.

Uživajte v zdravem napitku, pripravite si ga lahko tudi večkrat na dan. Pijte ga redno, vsak dan.

Kako vam lahko ta topli napitek pomaga?

Tako močan je, da hitro pozdravi gripo, prehlad, kašelj. Študije so pokazale, da zelo dobro vpliva tudi na sladkorne bolnike (če imate sladkorno, izpustite iz recepta med), uravnava raven sladkorja v krvi, zdravi želodec, preprečuje krče, vetrove, napihnjenost, zdravi črevesje, uravnava prebavo, topi maščobo in pomaga pri hujšanju, pospešuje metabolizem, krepi tudi srce in celo preprečuje razvoj rakavih celic.