Se tudi vi ne morete upreti hrustljavi kožici piščanca?

Odpoklic začinjenih piščančjih kril zaradi prisotnosti salmonele. (foto: Pixabay.com)

Kardiologi in nutricionisti opozarjajo o tem, kako škodljiva je koža piščanca. Toda, je res?

Brez slabe vesti lahko jeste kožico piščanca in mastne dele le tega. Znanstveniki so namreč ugotovili, da niti koža, niti maščoba nista škodljivi. Večina maščobe, ki se nahaja na nekaterih delih piščanca, pa tudi v njegovi koži, je zdrave. To je nenasičena maščoba, ki ne škodi zdravju srca.

Na univerzi Harvard so naredili raziskavo, ki je pokazala, da lahko te maščobe celo izboljšajo raven holesterola in znižajo previsoki krvni tlak.

Piščančje meso je zdravo, strokovnjaki ga priporočajo tudi tistim, ki imajo dieto ali zdravstvene težave. Še vedno pa velja, da je potrebno meso jesti v zmernih količinah.