Kaj prinaša mešanica cimeta in medu?

Med in cimet je zdravilna kombinacija. (foto: freepik.com)

Večkrat se je že pisalo o zdravilni kombinaciji medu in cimeta. Je tak pripravek res tako zelo zdravilen? Če ga uporabljate tudi vi, morate vedeti to …

Mešanica kvalitetnega medu in cimeta v prahu se uporablja že stoletja. To naravno zdravilo so poznali in uporabljali tudi v tradicionalni kitajski medicini, danes pa ga svetuje ajurveda.

Cimet je zelo tara začimba, poznana po vsem svetu po svojih zdravilnih močeh. Tako kot vsaka začimba, pa je tudi cimet zdrav le v majhnih količinah. Če pa ga zmešate z medom, bo še bolj učinkovit.

Mešanico lahko pripravljate enkrat tedensko, potrebovali boste tri žličke cimeta v prahu in deset žličk medu. Zmešate, nadevate v kozarec in shranite. Ko porabite do konca, naredite novo mešanico. Takšno mešanico lahko dodajate v čaj, v toplo vodo, v limonado, v kavo, lahko jeste po eno žličko vsak dan samostojno ali pa namažete na kruh.

Zakaj je dobro jesti med in cimet vsak dan?

Pripravek iz medu in cimeta krepi srce in ožilje, lajša artritis, zdravi infekcije mehurja, znižuje nevarni holesterol, zdravi prehlad, lajša bolečine v želodcu, krepi imunski sistem, zdravi gripo in kašelj, pomaga pri hujšanju, pospešuje metabolizem, ureja prebavo, odpravlja neprijetni ustni zadah, zdravi akne, krepi lase in preprečuje prekomerno izpadanje, pomlaja celo telo, zdravi infekcije kože, preprečuje celo rakava obolenja, preprečuje utrujenost in telesu vrača energijo.