Recept, ki pozdravi še tako trdovraten kašelj

Lovor odpravlja sluzi iz pljuč in lajša kašelj. (foto: Pixabay.com)

Ta domači recept uporabljajo mnogi in trdijo, da je najboljše zdravilo za vsak kašelj. V nekaj dneh boste pozdravili kašelj, odpravili sluzi, očistili in okrepili pljuča. Pripravite ga že danes!

Domače zdravilo je zares čudežno. Z njim boste zdravili kašelj, bronhitis, prehlad, vnetje grla, gripo, okrepili boste dihala in očistili pljuča. Recept nima nobenih stranskih učinkov, pripravite ga lahko hitro, tudi cenovno je zelo ugoden.

Za pripravo domačega sirupa boste potrebovali šest listov lovorja (vzemite suhe ali sveže), tri decilitre vode, šest žličk rjavega sladkorja in eno limono.

V vodi skuhajte najprej liste lovorja, pustite jih kuhati 15 minut, nato dodajte še sladkor. Ko se ta stopi, odstavite in sirup precedite. Počakajte, da se nekoliko ohladi, nato pa mu dodajte še sok ene limone. Dobro premešajte, nalijte v kozarec s pokrovom in shranite v hladilniku.

Sirup jejte tri do petkrat na dan po eno žličko, če ste bolni. Če ste zdravi, ga jejte kot preventivo in za krepitev pljuč. V tem primeru jejte eno žličko zjutraj in eno zvečer.