Raziskava potrjuje: To bi se zgodilo, če bi vsak dan pojedli kos lubenice

(foto: Pexels.com)

Imate radi lubenico? Je odlična poletna osvežitev, pa tudi zelo zdravilna. Preberite, kako pozitivno vpliva na naše zdravje.

Kos lubenice vsebuje za kar 25 odstotkov dnevnih potreb po vitaminu C. ta je pomemben za dobro imunsko odpornost, za zdravo srce in ožilje, za zobe in dlesni, pomaga tudi pri absorpciji železa v kri, ohranja zdravo tkivo in celi rane.

Vse več raziskav dokazuje tudi, da osebe, ki jedo zadosti sadja in zelenjave, nimajo toliko težav s previsokim krvnim tlakom in z boleznijo srca ter ožilja.

Poleg vitamina C vsebuje tudi vitamin A
Lubenica je polna vitaminov. Poleg vitamina C, je bogata tudi z vitaminom A, ki krepi zdravje oči, kosti in pomaga pri obnavljanju celic. Kos lubenice zagotovi 30 odstotkov dnevnih potreb po vitaminu A.

Uspešnejše hujšanje
Če bi vsak dan jedli lubenico, bi pripomogli k hitrejšemu in zdravemu izgubljanju odvečnih kilogramov. Lubenica vsebuje veliko vode, vlaknine v njej dobro nasitijo, vsebuje pa zelo malo kalorij.

Krepi srce in ožilje
Raziskave so pokazale, da lubenica krepi in ščiti srce ter ožilje. Zmanjšuje možnost za razvoj možganske in srčne kapi in drugih bolezni srca. Znižuje previsok krvni tlak.
Več kot dovolj razlogov, da si v poletni sezoni vsak dan privoščite kos zdrave lubenice.