3 zdravilni sadeži, ki znižujejo krvni tlak

Sadje vrača telesu energijo. (foto: Pixabay.com)

Če imate težave s povišanim krvnim tlakom, je med prvimi stvarmi, ki jih je potrebno spremeniti, vaš jedilnik. Preberite, kateri trije sadeži znižujejo krvni tlak.

Pogosta zdravstvena težava je povišan krvni tlak ali hipertenzija- strokovnjaki pa svetujejo, da če imate težave s slednjim, da je potrebno spremeniti tudi jedilnik oziroma jesti čim bolj zdravo. Izogibati se je potrebno soli, sladkorju, alkoholu, mastni hrani. Čim večkrat pa je dobro poseči po sadju in zelenjavi. Še posebej določeni sadeži pa imajo to moč, za pomagajo zniževati krvni tlak. Kateri so?

Lubenica pomaga tudi pri hujšanju. (foto: Pexels.com)

Lubenica
Lubenica vsebuje L-citrulin, ta pomaga pri uravnavanju krvnega tlaka. Ta aminokislina je tesno povezana z delovanjem druge aminokisline, L-arginina, skupaj znižujeta krvni tlak. Ti dve aminokislini sta torej v lubenici in po opravljenih študijah uspešno pomagata.
Lubenica pa vsebuje tudi polno vitaminov, med njimi vitamin A, C, B6, vlaknine, kalij in zdravilni antioksidant likopen.

Kivi je poln vitamina C. (foto: Pexels.com)

Kivi
Raziskave so pokazale, da če zaužijemo dva do tri kivija na dan in vztrajamo nekaj tednov, lahko uspešno pripomore k nižanju previsokega krvnega tlaka. Kivi na krvni tlak vpliva zato, ker vsebuje veliko vitamina C.

Foto: Pixabay.com

Jagodičevje
Tudi jagodičevje je zelo zdravo. Še posebej jagode in borovnice vsebujejo številne antioksidante, ki pomagajo ščititi pred hipertenzijo. Vsak dan pojejte po eno pest jagodičevja za zdrav krvni tlak, s tem pa krepite tudi srce in ožilje.