Naredite sami: Zdravilno olje, s katerim boste okrepili lase

(foto: Pixabay.com)

Doma pripravljeni recept je odličen za zdravje las. Z njim boste hitro okrepili lasne korenine, preprečili prekomerno izpadanje las. Vaši lasje bodo spet bolj bujni in zdravi.

Rožmarin je zelo zdravilna mediteranska rastlina, nepogrešljiva je tako v prehrani kot tudi zdravilstvu. Poleg mnogih zdravilnih lastnosti, pa pomaga tudi pri zdravljenju lasišča.

Olje za krepitev las si lahko pripravite sami, potrebovali pa boste le dve sestavini, sveži rožmarin in oljčno olje.

Priprava
Vejice rožmarina očistite, nato pa oddvojite rožmarinove iglice od veje. Slednje dajte v steklen kozarček, tega napolnite do polovice. Nato čez nalijte še oljčno olje, toliko, da so vse iglice rožmarina pokrite. Nato kozarček dobro zaprite, pretresite in postavite za štiri tedne na sončno mesto. Vmes kozarček večkrat pretresite. V tem času se bo oljčno olje pomešalo z zdravilnimi učinkovinami rožmarina.

Rožmarin (foto: Pixabay.com)

Ko je olje pripravljeno, ga precedite skozi gazo, nalijte v stekleničko in hranite v hladilniku. Uporabno je do šest mesecev.

Uporabljajte ga vedno, preden si boste umivali lase. Nanesite ga za eno žlico na lasišče, dobro vtrite, nato pa pustite vsaj pol ure. Zatem operite lase s toplo vodo in blagim šamponom.