Domače živilo, ki je vsem na dosegu roke, bi moralo biti na mizi čim bolj pogosto. Je tako močan, da ščiti pred boleznimi srca in rakom.
Naravno kisano zelje je zelo zdravilno. Cenovno je ugodno, sedaj je sezona zanj, zato naj bo čim pogosteje na vaši mizi. A nikar ga toplotno ne obdelujte, kisano zelje je najboljše in najbolj zdravilno prav surovo. Jeste ga lahko v solati, dodate mu le sesekljan česen in kvalitetno oljčno ali bučno olje. Na tak način lahko z njim zelo okrepite svoje zdravje.
Izboljšate prebavo
Kislo zelje vsebuje vlaknine, zdrave bakterije, ki ugodno vplivajo na želodec in črevesje. Z njim lahko hitro odpravite zaprtost, napenjanje, vetrove. Očistil bo vaše črevesje in vas zaščitil pred rakom želodca in debelega črevesja.
Si povrnete energijo
Kislo zelje vsebuje veliko železa, zato lahko z njim zelo hitro izboljšate počutje, si povrnete energijo, pospešite cirkulacijo in metabolizem. Kislo zelje okrepi kri in zdravi anemijo, prežene glavobol in pomaga pri hujšanju.
Okrepite imunski sistem
Kislo zelje vsebuje tudi veliko vitamina C, zato z njim okrepite imunski sistem. Če ga boste jedli pogosto, boste z njim pomladili celo telo, okrepili delovanje organov, zaščitili srce pred številnimi boleznimi.