Dalaj Lama: Vsako jutro naredite ščit pred negativno energijo in privabite v življenje srečo

Meditacija pomaga do pozitivnih misli in sreče. (foto: Pexels.com)

Dalaj Lama pravi, da če boste vsako jutro naredili enostaven ritual, boste z njim v svoje življenje pripeljali srečo.

Da bi v svoje življenje privabili srečo in mir, ni potrebno veliko. To lahko dosežete s preprostim jutranjim ritualom, pravi svetovno znani duhovni voditelj Dalaj Lama.

Zjutraj, ko odprete oči, se zahvalite za vse tisto, kar vam je dano. Prav tako si zastavite cilj, da boste dan preživeli s pozitivnimi mislimi, da boste prijazni do drugih in da boste uporabili svojo energijo za dobre stvari, se potrudili in dali vse od sebe.

Vse napisano se sliši zelo preprosto, a potrebna je vaja, da pričnemo razmišljati bolj pozitivno.

Dalaj Lama svetuje preprosto tehniko v šestih korakih in pravi, da je pot do sreče veliko lažja skozi jutranjo meditacijo.

Foto: Freepik.com

Udobno se namestite
Najprej se udobno namestite, lahko sedite ali ležite.

Ozavestite svoje telo
Poskušajte začutiti vsak delček svojega telesa. V mislih potujte po telesu in sproščajte mišice.

Osredotočite se na dihanje
Pravilno dihanje je pri meditaciji zelo pomembno. Naredite globok vdih, vdihnite zrak od grla do trebuha, nato pa počasi izdihujte od trebuha do grla. Ko vdihnete, naj se trebuh in prsni koš dvigneta, ko izdihnete, pa spustita. Za pravilno izvajanje dihanja lahko položite eno roko na trebuh, drugo na prsi. Tako boste na začetku lažje nadzirali dihanje.

Imejte prazne misli
Poskušajte, dane boste mislili na nič. To je sicer zelo težko doseči, misli vam bodo zagotovo begale sem ter tja. A osredotočite se na eno stvar. To je lahko roža, drevo, predmet. Zamislite si ga in mislite le na eno stvar. S časoma vam bo šlo lažje in vse lažje boste dosegli raven brez misli.

Osredotočite se na dihanje
Imejte prazne misli, sproščajte telo in se osredotočite le na svoj vdih in izdih. Poskušajte meditirati na tak način vsaj pet do deset minut.

Spet ozavestite svoje telo
Ob koncu meditacije pomigajte s prsti na rokah in nogah, premaknite nežno glavo v desno in levo, premaknite ramena, roke in noge. Nasmehnite se in pretegnite telo.

Morda se vam bo na začetku zdelo nesmiselno, da lahko meditacija spremeni vaš pogled na življenje in srečo. A s časoma vam bo postalo jasno. Meditacija pomaga, da so misli pozitivne.