Največje odkritje medicine: Zdravilo, močnejše od antibiotika

(foto: Freepik.com)

Tuji mediji pišejo o revolucionarnem zdravilu, ki so ga odkrili znanstveniki na univerzi Harvard. Strokovnjaki menijo, da je to odkritje drugo največje, ravno tako pomembno, kot je bilo odkritje antibiotika.

Vodja ekipe strokovnjakov iz univerze na Harvardu Dag Melton, ki odkrivajo revolucionarno zdravilo, ki bi pozdravilo sladkorno bolezen, je svojim otrokom, ki imajo to hudo bolezen, obljubil, da bo odkril zdravilo zanje.

Sladkorno bolezen naj bi bilo mogoče pozdraviti iz matičnih celic. Takšna oblika zdravljenja naj bi naredila konec injekcij z inzulinom. Prav tako ne bi bilo več negativnih posledic te hude bolezni, kot so slepota, odpoved ledvic, možganska, srčna kap.

Terapija, katere osnovna naloga je, da matične celice same proizvajajo inzulin, lahko postane prvo pravo in močno zdravilo za to hudo bolezen.

Prvi laboratorijski testi so pokazali, da je študija uspešna. Uspelo jim je narediti matične celice, ki so same proizvajale inzulin.

Znanstvenike čaka še nekaj let trdega dela, ampak so prepričani, da so blizu cilja. Če bi tak način zdravljenja bil uspešen, bi bilo to ravno tako revolucionarno odkritje, kakor je bilo odkritje antibiotika, še poročajo tuji mediji.