Super nasvet, ki hitro odpravi temne kolobarje okrog oči

(foto: Freepik.com)

Da se okrog oči pojavljajo temni kolobarji, je več razlogov. Najpogosteje pa se to dogaja zaradi nezdravega načina življenja, bolezni ali stresa. Nekateri ljudje pa imajo samo takšno gensko zasnovo in so nagnjeni k tej nevšečnosti.

Rešitev je sveža kumara
Maska, ki jo pripravite lahko sami iz sveže kumare, pa je odlična rešitev. Ne le, da zmanjša videz temnih kolobarjev, kožo tudi nahrani, ji vrača elastičnost in odpravi drobne gubice. Kumara kožo tudi svetli in zato je po temu tretmaju koža videti mlajša, bolj zdrava in sveža.

Za pripravo odlične hranljive maske za obraz, še posebej za področje okrog oči, boste potrebovali pol kumare. Operite jo, lupiti je ni potrebno, saj se ravno v olupkih skriva največ hranilnih snovi. Kumaro nato narežite na koščke in zmeljite s paličnim mešalnikom, da dobite gladko zmes. Nanesite jo na čist obraz, dobro pokrijte z njo področje okrog oči, nanesete pa jo lahko tudi na čelo, lica, nos in brado.

Foto: Pixabay.com

Če imate zelo suho kožo ali če ste starejši od 45 let, potem zmešani kumari dodajte še nekaj kapljic vitamina E in A ter si nanesite takšno obogateno masko, ki bo gladila gube in koži vračala elastičnost.

Pustite delovati 20 minut, nato pa obraz očistite s toplo vodo in bombažno krpico. Obrišite kožo do suhega in nanesite še hranljivo kremo.