5 zdravih živil za lepši videz kože

Foto: Freepik.com

Naj bodo čim bolj pogosto na vašem jedilniku, saj vsebujejo zdravilne snovi, ki gladijo gubice in vračajo koži mladosten videz.

Z leti se pojavijo tudi gubice okrog oči, koža na obrazu ni več napeta in mladostna. Do sprememb prihaja zaradi pomanjkanja kolagena. Z leti ga namreč naše telo proizvaja vse manj. Zato je prav, da na svoj jedilnik čim večkrat umestite tudi živila, ki spodbujajo delovanje kolagena in tako preprečujejo nastajanje novih gubic ter vračajo mladosten videz.

Suhe slive

Suhe slive so polne antioksidantov, ščitijo kožo pred svobodnimi radikali, ki povzročajo staranje kože in gubice.

Pet do šest suhih sliv dnevno pripomore, da se v telesu spet prične proizvajati več kolagena.

Zeleni čaj

Zeleni čaj zelo pomaga pri hujšanju, saj topi odvečno maščobo, ima pa tudi to sposobnost, da vrača elastičnost koži. Antioksidanti, ki jih vsebuje zeleni čaj, ščitijo pred svobodnimi radikali, ki negativno vplivajo na kožo in povečujejo proizvodnjo kolagena.

Priporočljivo je, da vsak dan popijete eno do dve skodelici pravega zelenega čaja.

Zelje, špinača in ohrovt

Temna zelena zelenjava je najboljša izbira za spodbujanje kolagena v telesu. Vsebuje hranilne snovi, ki skrbijo za elastičnost kože in ji vračajo mladosten videz.

Zelena zelenjava naj bo na krožniku čim bolj pogosto.

Foto: Freepik.com

Orehi

Fitoestrogeni, ki jih vsebujejo orehi, lahko nadomeščajo izgubo estrogena v telesu. Pripomorejo k večji proizvodnji kolagena in skrbijo za lep videz kože.

Pet orehov dnevno je dovolj, da boste izboljšali zdravje kože.

Rdeče sadje in zelenjava

Živila, ki so rdeče barve, vsebujejo likopen, to je antioksidant, ki pripomore k proizvajanju kolagena. Zato jejte paradižnik, rdečo peso, rdečo papriko, jagode, češnje.