KOLUMNA: Ko bi le kurje oko bilo radovedno in ne boleče

Foto: Freepik.com

Ko se pojavi zdravstvena težava in če ta ni alarmantna, je pogosto tako, da jo poskušamo ignorirati dokler se le da. Potem pa majhna težavica postane večja in boleča težava.

Ah, ta leta! Starejši ko je človek, več zdravstvenih težav se nanj obesi. Že tako si takoj utrujen, potem pa še boli tu, boli tam, šepa tu in tam. Vse na kupu.

Če kurje oko ne bi bilo boleče, bi ga zagotovo ignorirala. Pa ni. Presneto boli. Pa še ponavlja se rado. Kaj imajo kure s kurjim očesom skupnega ne vem, si pa želim, da bi ga imele one in ne jaz.

Grem k zdravniku in mu povem, da imam kurje oko. Me gleda in pravi, da ni pravi naslov, naj obiščem kozmetičarko.

Foto: Freepik.com

Kličem kozmetičarko in vprašam, če odstranjujejo kurja očesa. Mi pritrdi in pove zraven še vrtoglavi znesek evrov, ki jih bom tam pustila poleg kurjega očesa. Ne bom.

Kaj sedaj? V lekarno po obliže. Kupiš paket obližev proti kurjim očesom za dobrih osem evrov. Štiri dni traja zdravljenje, nato pa obolelo stopalo namočiš v vročo slano kopel, počakaš nekaj minut in se lotiš odstranjevanja. Zraven seveda zaradi bolečin spuščaš bojne krike. A zadeva je za nekaj časa vsaj rešena.

Ker pa mi ni dalo miru, sem preverila še, kakšne so naravne metode, s katerimi bojda lahko uspešno odstranimo kurje oko.

Na spletnih straneh je kar nekaj nasvetov, ki naj bi pomagali. Shranila sem si tri, za katere menim, da bi res znali pomagati.

Česen

Na kurje oko vsak večer polagamo prerezan strok svežega česna. Tega pritrdimo z obližem in pustimo čez noč. Ponavljamo dva tedna.

Netresk

Na kurje oko damo mehko sredico netreska. Pritrdimo z obližem in pustimo čez noč. Ponavljamo nekaj dni.

Jabolčni kis

Kurje oko večkrat na dan mažemo z jabolčnim kisom, zvečer pa si pripravimo še kopel, v katero dodamo nekaj jabolčnega kisa. Ta kožo zmehča in kurje oko lažje odstranimo.

Naslednjič, ko se mi spet pojavi nadležno in boleče kurje oko, poskusim z domačimi pripravki. So vam pomagali?