5 domačih ljudskih nasvetov, ki hitro lajšajo bolezenske težave

Foto: freepik.com

Naši predniki so znali živeti z naravo in uporabiti tisto, kar nam ponuja. S pomočjo naravnih živil so lajšali marsikatero bolezensko težavo. V prispevku boste našli nasvete, ki vam lahko zelo pomagajo.

Imate vneto grlo, kašljate, ste prehlajeni, ali pa morda trpite zaradi nespečnosti, ste napihnjeni in vas muči slabost? Pomagajte si s preverjenimi ljudskimi nasveti naših babic. Te so uporabljali pred mnogimi leti in ker včasih pomagajo celo bolje od zdravil, ki jih lahko danes kupimo v lekarni, so še vedno zelo uporabni.

Preberite, kateri so in jih preizkusite.

Slana voda zdravi vneto grlo

Če začutite bolečine v grlu in če ukrepate pravočasno, vam lahko zelo pomaga slana voda. Recept za zdravljenje vnetega grla je preprost. Potrebujete 200 ml tople vode in žličko soli. Raztopite jo v vodi in s takšno mešanico grgrajte večkrat na dan. grgrajte nekaj minut, vodo izpljunite.

Ingver lajša želodčne težave

Da je ingver zelo zdravilen, je znano. Ta koren vam lahko lajša težave s prebavo, napihnjenostjo, vetrovi, prav tako pa uspešno odpravlja tudi slabosti.

Če imate težave z želodcem ali prebavo, ali pa če vas zebe in se nikakor ne morete ogreti, si pripravite ingverjev napitek. Naribajte za eno veliko žlico sveže korenine ingverja, skuhajte jo v treh decilitrih vode, ko zavre, odstavite in pokrite. Ko se napitek malce ohladi, ga precedite, dodate lahko limonov sok in med ter pijte po požirkih.

Suhe slive urejajo prebavo

Nekoč so jih gojili in sušili pred vsako domačijo. Suhe slive pa so še danes znane kot naravno odvajalo. Če imate težave z leno prebavo, če ste pogosto zaprti, potem si pripravite suhe slive po starem ljudskem receptu.

Zvečer namočite pet suhih sliv v vodi, zjutraj pa na tešče popijte vodo in pojejte slive. Če še ne bo bolje, ponavljajte nekaj dnil.

Foto: freepik.com

Sivka odpravi nespečnost

Če imate težave z nespečnostjo, če ste pod stresom, potem vam lahko pomaga sivka. Če imate možnost, naberite sivko, jo posušite in nadevajte v majhne bombažne vrečke ter dobro zaprite. Takšno vrečko položite poleg vzglavnika. Vonj sivke pomirja in odpravlja stres.

Uporabite pa lahko tudi eterično olje sivke. Nekaj kapljic olja kanite na vzglavnik.