Tedenski horoskop od 24. 2. do 1. 3. 2020

Kaj prinaša teden? (foto: Freepik.com)

Mlaj je že mimo in vam bo pomagal spustiti stara čustva, navlako in stopiti na novo pot. Katero navado, razvado bi bilo smiselno pridobiti ali osvoboditi glede na vaš horoskopski znak, preberite spodaj.

Na splošno bo v tem tednu prisotna dobra volja in obilo podore za dobre ideje za življenje. Lahko, da boste dobili nove priložnosti ali darila, ki jih boste veseli. Pustni torek bo predvsem na večer dinamičen, na pepelnično sredo pa se izognite konfliktom, ki bi vas znali močno prizadeti, saj bodo ljudje hitreje rekli stvari, ki jih sicer zamolčijo iz vljudnosti. Zato v tem tednu ne iščite zaveznikov v okolju, temveč si privoščite malo izolacije in počitka zase.

Oven 21. 3. – 20. 4.
Odlično počutje se vam obeta. Venera v vašem znamenju vam daje magnetno privlačnost za dobre stvari. Koristno je, da začnete nekaj dobrega početi za svoje telo, saj ne bo moglo delovati samo na podlagi vaše volje, umske stabilnosti. Na začetku tedna se izognite določenim čustvenim zahtevam bližnjih, saj vas lahko močno zapletejo v svojo zgodbo, ki pa ni vaša. Možnost imate, da se popolnoma osvobodite pritiskov. Še vedno pa boste občutljivi na nekatere dogodke iz preteklosti, čustva, popazite tudi na svoje zdravstveno stanje, predvsem v sredo, četrtek in petek dopoldne. Čaka vas strasten vikend, ki bo pokazal, kaj si želite od življenja. Samski, pojdite v družbo, dobro počutje in vaš magnetizem vas lahko pripelje do prave osebe za vas.

Bik 21. 4. – 20. 5.
Vse bo teklo kot po maslu, pa vseeno se ne boste počutili najboljše. Čustveno boste iz dneva v dan bolj vznemirjeni. Površni mimoidoči ne bodo nič opazili, a vsi, ki vas bolje poznajo, bodo vedeli, da se z vami nekaj dogaja in vam bodo želeli pomagati. Težava je, da ne želite govoriti o svojih čustvih, saj si jih niti ne želite čutiti, ne glede na to, da je med vsemi skrita tudi ljubezen in strast. Ulovili ste se v okvir življenja, ki vam je pretesen in ga je dobro razširiti. Sedaj je zadnji čas za to, saj se sicer lahko skrita čustva z vsem nemirom, ki ga nosite v sebi, spremeni v slabo fizično počutje. Konec tedna bodite pozorni, da ne boste pretiravali s prehrano, saj vam bo to pustilo vidne posledice tako na teži, kot na slabem počutju. Smisel je, da razmislite o svojih prehranjevalnih navadah in naredite zase bolj optimalen režim.

Dvojčka 21. 5. – 20. 6.
Malo kaotičen teden je pred vami, ko je dobro, da ste zelo previdni s svojimi besedam in opazkami, saj se nihče ne bo odzval po pričakovanjih. Bojite se zameriti nekaterim v službi ali v skupnosti, kjer ste aktivni, saj si želite, da bi bili sprejeti. Pri tem pa sploh ne opazite, da že imate večje bonitete kot drugih in da se morate samo umiriti, da boste lahko postali dober član ekipe. V torek in sredo boste imeli dobre pogoje, da uredite stare družinske zadeve ali s prijatelji uredite odnose. Konec tedna boste zelo zgovorni, lahko, da celo preveč in boste razkrili kakšno osebno ali družinsko skrivnost. Mogoče je čas, da razmislite o svojih komunikacijskih navadah / razvadah ter se osredotočite na zavestno komuniciranje. Da se naučite, privadite komunikacije, ki bi jo vi vodili in ne besede vas. To je trening, tako kot za vsako drugo veščino in zato je smiselno, da se tega lotite kot fizičnega treninga ali joge.

Rak 21. 6. – 22. 7.
Bolj čustven začetek tedna vas bo pripeljal do dobrih spoznanj glede svojega življenja, kar vam bo dalo dober polet za nadaljnje spremembe. Ne skrivajte se več za starimi zgodbami, temveč napišite nove. Razvada, ki se jo je dobro odreči, je pri vas vsekakor čustvena drama preteklosti, v katero vedno znova dajete nove situacije, nove igralce, a čustvena drama ostaja vaša razvada, ki vas bremeni in lahko zastruplja vaše odnose. Od srede naprej boste zelo delovni, kar vam bo hitro prineslo dobre rezultate. V četrtek boste ljubezensko naravnani in samski raki imate možnost srečanja z vašo bodočo ljubeznijo, samo ne ostajajte zaprti v svojih čustvih. Vikend bo deloven in uživali boste v vsem, kar se bo dogajalo, saj boste lahko doprinesli v družbo, družino vse, kar ste si kadarkoli želeli. Pomirjeni boste s sabo in tako ljubeči do drugih.

Lev 23. 7. – 22. 8.
Preobremenila vas bodo čustva družine in čisto boste brez moči. Ne boste našli ključa za rešitev. Odločili se boste, da rešite pri sebi, kar je možno in tako boste opazili, da se nekdo od domačih skriva za celotnem kaosu, ki vlada v vaši širši družini. Zato je smiselno, da opustite navado pravega leva, da poskrbi za svoje krdelo, v vašem primeru za širšo družino. Tega žal ne morete izpeljati v tej civilizaciji, v tem času. Vsi vaši družinski člani se morajo naučiti samostojnosti v čustvih in dejanjih in prav tako ste vi zares odgovornosti samo zase. Postavili si boste meje, do kam greste za svoje družinske člane in precej boste razočarani, ko boste ugotovili, da bi oni za vas naredili veliko manj ter da so prepričani, da morate vi vse narediti tako, da bo za dobrobit celotne družine, medtem ko lahko ostali delajo, kar jim je prav. Lahko, da zaradi tega ne boste spali iz petka na soboto, saj vas bo ta krivica čisto skuhala.

Devica 23. 8. – 22. 9.
Razmišljali boste o nekaterih stvareh in dogodkih iz preteklosti, ki vas še vedno mučijo in opazili prikrito manipulacijo, ki se je izvajala nad vami izza ozadja tako imenovanih prijateljev. Težko boste verjeli svojim očem in se boste želeli pogovoriti o tem, a z napačnimi ljudmi. Širše sega problematika določene družbe ali službe, da bi lahko krivili samo eno osebo, temveč je bila težava v celotnem sistemu, tako da je možno samo, da začnete na novo, po svoje, ali pa skličete sestanek, srečanje in poskušate narediti načrt za boljše nadaljevanje zgodbe. Vprašanje pa je, če vam bodo verjeli in zaupali. Navada, ki bi jo bilo smiselno razdelati, nadgraditi v tem obdobju je razvada preozke perspektive. Kar pomeni, da bi bilo smiselno na svoje življenje pogledati širše in prav tako na življenja vaših bližnjih. Naj vaša pričakovanja do sebe in drugih prestopijo meje racionalnega pričakovanja devic, da se vaša lepa čustva lahko odprejo.

Tehtnica 23. 9. – 23. 10.
Lotili se boste nekaterih stvari, ki vam burijo strasti že dlje časa in ponosni boste nase. Razvada, ki jo nujno morate začeti opuščati pa je, da prehitro odnehate s časom zase, z delom na sebi in v prvi plan ponovno sprejmete druge, vam ljube ljudi. Toliko, kot naredite za druge, bi morali narediti zase. Ali če bi vsaj polovico tega, bi bilo že super. Zato nadaljujte v tem stilu in vztrajajte. Tako ne boste opazili, kako vas bo nasprotni spol obletaval, saj boste oddaja dobro energijo, a premalo razmišljate o sebi in ljubezni, ki jo prejemate. Ljubezen vam je sicer pomembna, a tokrat vam bo bolj pomembna vaša naloga, ki jo želite optimalno izvesti. Strast v ljubezni vas bo prevzela ob koncu tedna, ko vas bo nenadno kontaktirala vam pomembna oseba ali pa jo boste naključno srečali in prižgal se bo notranji ogenj na obeh straneh. Zgodba se bo nadaljevala po delih, lahko skozi vso leto.

Škorpijon 24. 10. – 22. 11.
V preteklosti ste popolnoma zaprli svoj čustveni svet in v tem tednu se boste morali odločiti, ali ga boste ponovno odprli za ljubezen ali boste raje o tem razmišljali in s cinizmom in sarkazmom gledali druge. Koristna razvada, ki jo opustite je ravno pretirano razumsko reševanje stvari, brez, da bi upoštevali svoja čustva. Srce je pomemben organ, ki ima svojo modrost in naučite se jo brati. Res je, da se drugim ljudem, ki se odprejo ljubezni, dogajajo nihanja in da ni vedno samo pozitivno, a vseeno živijo svoje življenje. Vaš razum pa je zaradi strahu pred tem, da bi vas kdo ponovno prizadel, naredil popolno zaporo pred predajo. S tem bi izgubili velik nadzor nad sabo in svojimi čustvi, deloma tudi nad življenjem, a to je ravno magičnost življenja, da ne veš, kaj ti lepega lahko prinese, če se ne odpreš.

Strelec 23. 11. – 21. 12.
Počasi boste zadihali in začeli ceniti nekatere svoje kvalitete, a nekatere druge lastnosti boste želeli opustiti, kar je tudi prav. Največja želja vam naj bo urediti svoje življenje in iz te perspektive glejte na vse, kar se dogaja okoli vas. Pomembno je, da naredite v tem času manjšo raziskavo svojega življenja. Kdo ali kaj vam jemlje preveč časa in vaše energije? Kateri ljudje so vam najpomembnejši in bi jih želeli za vsako ceno ohraniti v svojem življenju? Se vam izplača vlagati toliko časa in energije v svoj posel ali službo? Ko si boste dali iskrene odgovore, boste tudi vedeli, kaj narediti. Navada, ki jo je smiselno vpeljati v svoje življenje je, da vztrajate na svoji poti, v svojih smereh in se sočasno učite, spreminjate in ne vztrajajte v nečem, kar ne prinaša rezultatov. Usmerite se v področja, kjer želite spremembe in ne samo v področja, kjer vam že tako ali tako gre dobro.

Kozorog 22. 12. – 20. 1.
Počasi se prebujate iz večletnega “zimskega spanja”, ki so vam ga zakuhale zvezde. Ne upate se preveč predajati veselju in radosti, ki pa jo že čutite v svoji notranjosti. V tem tednu boste po dolgem času resnično čutili, kako se vam telo prebuja in vaša volja do tega, da bi kaj konkretnega naredili v svojem življenju bo vse večja. Bodite drzni pri sanjarjenju, kaj bi radi od življenja, kako bi ga radi živeli… Lahko se odločate za spremembe, delajte načrte in po 10.3., ko bo konec obdobja retrogradnega Merkurja boste pripravljeni, da novosti tudi vpeljete v svoje življenje ali vsaj naredite prve korake. Navada, ki bi jo bilo dobro vpeljati v svoje življenje se imenuje spontanost skozi dan, da imate nekaj opornih točk rutine, potem pa dovolite, da vam življenje prinaša spremembe, dodatke in da se ne odmikate od novih ljudi, ki jih srečate z razlogom. Spontanost naj bo vaša nova mantra.

Vodnar 21. 1 – 18. 2.
Začetek tedna boste precej “intenzivni”, usmerjeni v svoje načrte, za druge malo pretrmasti, neprilagodljivi, … in še kakšen izraz boste verjetno slišali od bližnjih, ki vas bodo želeli preusmeriti v svoje cilje, pa se ne boste dali. V četrtek vam bo šele zmanjkalo moči in boste postali občutljivi na vse, kar se bo dogajalo okoli vas. Zato bo čas, da razmislite o svoji navadi, ki bi jo bilo smiselno spremeniti, o popolnosti. Nihče ni tako strog do sebe, kot ste prav vi. Ne odlašajte s to spremembo, v planer 2020 si dajte takoj čas zase in naj se redno pojavlja od danes naprej. Poskrbite za počitek in nič ni narobe, če temu posvetite celoten dan. Tudi konec tedna vam ne bo najbolj naklonjen, zato se izogibajte novim družbam, novemu okolju in domov ne vabite ljudi, ki jih še ne poznate najbolje. Ob sebi imejte samo najbližje, ki jim zaupate.

Ribi 19. 2. – 20. 3.
Teden globokih spoznanj, odrešitev, napredovanja in sodelovanja. Skozi razumevanje svoje narave in vaših reakcij na okolje boste lahko opustili nekatere stare strahove, ki že zdavnaj niso več potrebni, a ste jih še vedno nosili v sebi in so vas ustavljali pri vašem polnem uživanju življenja. Naenkrat se vam bodo odstrle tančice in lažje boste zadihali ter začeli bolj jasno ustvarjati svoje življenje. Bolj jasni vam bodo vaši odnosi, manj boste odvisni od počutja drugih ljudi. Možnosti povabil, napredovanja v službi in v družbi, srečanja za vas pomembnih ljudi, vse to se bo lahko odprlo po tem tednu, ki bo resnično intenziven za vas. Navada, ki vas največ ustavlja v vašem življenju, če ne edina in usodna je: “Kaj bodo drugi rekli?” To je vaša usodna rana, ki jo opustite in v sebi zgradite svoj center modrosti in povezanost v ljubezni s sabo.

Še več informacij boste našli tukaj in tukaj.

Za boljše počutje pa vam astrologinja Andreja Novak priporoča uporabo 100% naravnega izdelka. Več najdete tukaj.