Tedenski horoskop od 23. 3. do 29. 3. 2020

Kaj prinaša teden? (foto: Freepik.com)

Torkov mlaj prinaša nove energije, ki bodo okrepile notranjo moč in odpornost. Povezava z naravo in globino čutenj bo dobrodošla. Občutljivi boste na nihanje okoli vas, zato uporabljajte več oblačil bele barve, ki vam bodo pomagala sprostiti nemir in tesnobo. Preverite razpoloženje po dnevih in pazite na svoje zdravje v vseh pogledih. Možnosti povišanja krvnega tlaka in notranje tesnobe so v tem tednu višje.

Oven 21. 3. – 20. 4.
Želeli si boste novega začetka, novih odnosov, novih izzivov, vsega …, pa nekako ne bo šlo, saj okoliščine ne bodo prave. Pozorni bodite na lastne misli, da vam ne pokvarijo dobrega počutja in vsega dobrega, kar že imate. Ljubezenska čustva vas bodo preganjala in odločali se boste, na kakšen način boste izpeljali akcijo. Nikakor pa ne boste našli prave priložnosti, saj se bo toliko dogajalo, da boste prezasedeni z drugimi skrbmi in lahko, da bo nekaj simpatija samo izzvenela. Mlada luna vam od 24.3. dalje daje podporo za rehabilitacijo počutja. Lahko, da boste v dar dobili denar ali precej vredno darilo, ki vam bo pomagalo na dolgi rok.
Nasvet tedna: ne razsipavajte svoje energije za nesmiselne stvari. Nekaj dni bodite pozorni na svoje misli in počutje, da boste odkrili tiste misli ali razvade, ki vas čisto izčrpajo. Ne obračajte se proti sebi in svojemu zdravju, temveč odkrijte optimalen način preživljanja časa in prave aktivnosti za vas.

Bik 21. 4. – 20. 5.
Na videz boste popolnoma mirni in ljubeči, a v vas gorijo čustva, ki se prehitro spreminjajo, da bi jih lahko smiselno izrazili, zato lahko, da vas bližnji ne bodo razumeli in bo več prepiranja kot običajno. Ne igrajte se, temveč pokažite svojo pravo naravo in se postavite zase na način, da ne zatirate drugih, saj se tokrat ne bodo pustili tako zlahka. Srečo vam bodo prinašali prijatelji in še posebej prijateljice, ki vam bodo želele pomagati. Lahko, da boste preveč optimistični ali navdušeni nad nekaterimi ljudmi, a bodite pripravljeni na večje spremembe, ki vam lahko v trenutku spremenijo vse načrtovano.
Nasvet tedna: fizične aktivnosti so nujne za vaše dobro psihično počutje. Ne zanemarjajte svojega telesa, saj vas lahko nekateri dogodki prehitro vržejo iz tira in bo potem trpelo vaše zdravje. Preventiva je tudi pri vas bolj smiselna kot kurativa.

Dvojčka 21. 5. – 20. 6.
Želite si krajšega potovanja in priložnosti, da bi se srečali z ljudmi iz vaše preteklosti, kjer ste se počutili dobro in sproščeno. Želja se kljub obetom, da se uresniči, ne bo izpolnila, zato se sprostite v sedanjosti, kjer vas čaka sreča. Sedaj lahko dobro vnovčite nekatera svoja poznanstva in priložnosti bodo za boljši položaj v družbi. Srečni boste, čeprav bodo rezultati vidni šele kasneje. Nadaljujte v smeri, ki ste si jo zastavili. Do prijateljev boste nestrpni in nemirni glede vseh idej in predlogov, ki jih bodo imeli na vas. Zato boste želeli izkoreniniti razloge in lahko, da boste številne odnose v tem obdobju prekinili.
Nasvet tedna: optimistični boste in pripravljeni na vse vrste sodelovanja, saj si želite aktivnosti in učenje vam je pisano na kožo. Domišljija se vam bo krepila in prav tako številna virtualna poznanstva, kjer boste sklenili pravo malo bratovščino. Novi ljudje bodo ključni za vaše dobre spremembe v življenju.

Rak 21. 6. – 22. 7.
Ugled vam bo rasel in poslovna pot se bo dobro odpirala ne glede na okoliščine. Uspešno boste zasijali v vsej svoji karizmi, saj boste tudi notranje zadovoljni. Ne spreminjajte ničesar, samo nadaljujte. Precejšen napor pa boste potrebovali, da ne boste podlegli nekaterim starim spletkam iz okolice in si porušili dosedanjo harmonijo. Ne zapostavljajte vam najpomembnejših stvari in ljudi, da vam ne bo zdravje pokazalo, kaj je zares pomembno v življenju. Situacijo boste izkoristili optimalno za svojo prenovo, pa tudi za osvoboditev starih odnosov, starih čustev in ljudi, ki vam ne želijo dobro in vas naredijo občutljive, ranljive in prestrašene.
Nasvet tedna: priložnosti imate, da vse staro opustite, tako v fizičnih stvareh, čustvih in odnosih. Ne razmišljajte več o preteklosti, samo spremljajte sedanjost zbrano, vsak dan sproti in najboljše življenje se vam bo odpiralo na ta način.

Lev 23. 7. – 22. 8.
Občutljivi boste na mnenje okolice, še posebej na poslovnem področju, zato se boste dobro pripravili na vsako stvar, kjer boste imeli stik z javnostjo. Rumena, sončna barva vam bo zaščita. Sočasno bodite pozorni na svoje delo, posel, saj so koraki v tej smeri sedaj zelo pomembni. Poglejte, kdo od bližnjih ali prijateljev vas sabotira pri uspešnih spremembah, ker si želi, da bi še naprej bili odvisni od drugih. Zato razmislite o svoji svobodi, kaj vam to pomeni in zakaj nekateri nasprotujejo temu. Ne zanemarite instinkta, ki govori drugače kot okolica in sledite sebi, ne glede na težave, ki jih vidite ob tem. Sreča vam bo sledila, če boste vi sledili sebi.
Nasvet tedna: bodite iskreni do sebe in vztrajajte pri sprejemanju vseh čustev, ki jih čutite. Ne odmikajte se od sebe, saj vas to odmika od notranje moči in samozavesti. Skozi čustva boste sprejeli sebe v popolnosti in šele takrat se bodo odprle nove poti za vas.

Devica 23. 8. – 22. 9.
Želeli si boste dodatnega znanja glede dela, ki ga opravljate, a boste ugotovili, da stvari, ki so vam pomembne, že obvladate in da so številna izobraževanja za vas zares nepotrebna. Kljub temu si želite narediti opazne korake v družbi, zaradi sebe in tudi zaradi drugih. Vendar se vam ne bo dalo vložiti toliko truda, kot bo potrebno in boste predčasno odnehali. Se pa boste dogovorili dobre stvari glede družine, doma in lastnega miru. Lahko, da se boste popolnoma osamili za dlje časa, da se izognete slabim vplivom preteklosti, a vprašanje je, če bodo bližnji to razumeli. Potrebujete čas za čustveno prenovo, ki ste jo že dlje časa želeli izvesti, a ni bilo prave prilike.
Nasvet tedna: dovolite si v domišljiji raziskati vse možne čustvene vidike svojega življenja. Tako boste prepoznali dobre stvari, ko se bodo odpirale, saj ne boste več čustveno zaprti. Skozi domišljijo se boste odprli tudi idejam za prihodnost. Pišite si jih, saj bo prišel pravi čas realizacije.

Tehtnica 23. 9. – 23. 10.
Za vas pomemben odnos se bo uredil, prizemljil in prvič boste zares sproščeno zaživeli, saj boste čutili, da so sedaj stvari na pravem mestu. Ne bo enostavno, ampak vam bo že vseeno, samo da se stvari uredijo in da se lahko v srcu in življenju zares sprostite. Neko področje vas bo tako prevzelo, da boste začeli z intenzivnim raziskovanjem, ki pa vas bo peljalo v čisto drugo smer, kot ste predvidevali. Imejte stik z nekom, ki vas razume, da vam bo pomagal, ko bo potrebno. Okoliščine vam odgovarjajo, da izpolnite svoje globlje želje, ki se tičejo samo vas in odlično vam je, da ni treba nikomur polagati računov, niti iskati izgovorov, zakaj potrebujete čas zase. Nasvet tedna: notranja predanost, ki jo čutite do življenja vam bo v tem obdobju pomagala napredovati bolj iskreno in polno v vašo pravo smer. Skozi optimizem, ki ga črpate iz narave in sonca, boste sledili življenju čeprav ne boste točno vedeli, v katero smer se bo šlo.

Škorpijon 24. 10. – 22. 11.
Strastno boste pristopili k problematični stvari in jo na hitro tudi rešili. Podpore imate veliko, lahko pa, da se boste odločili za dramatične spremembe, ker vam je vse prešlo čez glavo. Skozi intenziven odnos z osebo, ki vas lahko čustveno tudi obremenjuje, pa boste prišli do svoje najlepše in najbolj nežne energije. Dovolite si spustiti zavore in se popolnoma razgaliti v tem, kar zares ste. Ne skrivajte več svojih čustev, vizije in želja. Glede situacije v okolici pa bodite pozorni in upoštevajte svoj preživetveni instinkt, ki vas ob pravem trenutku opozori na nevarnosti. Ne popuščajte niti bolj svobodomiselnim prijateljem, ki vas bodo izzivali.
Nasvet tedna: ostanite budni v teh okoliščinah in iščite rešitve, ki se vam bodo kmalu pokazale v obliki novih prijateljev in znancev, ki vam bodo vlili optimizma v vaš ustaljen način življenja. Začnite sodelovati povsod, kjer čutite dobro voljo in vas zajame veselje.

Strelec 23. 11. – 21. 12.
Nekaj novega se obeta, kar bo od vas takoj zahtevalo popolno predanost. Sedaj je potrebno sebi in drugim dokazali, da zmorete in da si to res želite. Ne pretiravajte pa z delom in si privoščite tudi prosti čas, v katerega vpletite vse, kar ste si želeli početi, pa ni bilo nikoli prave priložnosti. Bodite pozorni, ker bodo okoliščine k vam pripeljale osebo, ki vas bo s svojo energijo pretresla. Še bolj boste presenečeni nad svojim notranjim globokim odzivom s strastjo, ki je še nikoli prej niste tako močno začutili. To vam bo dalo zaleta in optimizma za naprej. Lahko, da boste pretiravali s čustveno komunikacijo in povedali čisto preveč premnogim.
Nasvet tedna: če si upate, sledite najbolj norim in nenavadnim idejam, ki jih boste dobivali v tem tednu. Skozi te ideje se lahko namreč šele odprejo tiste priložnosti, ki jim boste hvaležni celo življenje. Sprostitev in kreativnost bosta vaša najboljša popotnica.

Kozorog 22. 12. – 20. 1.
Strah vas bo predati se intimnosti, saj vas bodo stari vzorci krivde držali nazaj. Ne razmišljajte, temveč se samo prepustite dotikom do tja, da se boste počutili varno in zadovoljno. Nikomur se ne mudi, časa je dovolj. Bo pa padla pomembna odločitev za popolno prenovo življenja. Skozi jasen načrt boste okrepili tako fizično telo kot libido, kar vam bo v izjemno zadovoljstvo, še bolj pa vaši simpatiji. Zavedajte se, da je to za vas najpomembnejše obdobje, ko prestopate resnično stare vzorce in sisteme ter imate priložnost novega življenja s čisto drugačno energijo. Prava ljubezen je na obzorju, ki ji ne boste mogli ubežati tudi, če bi želeli.
Nasvet tedna: dihalne vaje, sproščanje in skrb za fizično telo bo poskrbela tudi za vaše psihično počutje. Ne bodite nestrpni in ne iščite krivcev za vaše slabo počutje. Z razumevanjem sebe in telesa boste se dobro odmaknili od vsega, kar vam ne odgovarja.

Vodnar 21. 1 – 18. 2.
Iskrice se bodo zanetile, ko boste najmanj pričakovali in skozi val strasti boste dojeli, kako je vaše telo sočasno krhko in močno. Ne zanemarjajte vašega psihičnega počutja, ki potrebuje globljo sprostitev. Tako se boste lažje odločili in potegnili stare, znane niti za nove poslovne dosežke. Skozi urejevanje papirjev boste ugotovili, koliko vsega ste že naredili, kar vas bo izjemno razveselilo. Ohranite svojo samozavest in se ne zanašajte na prijatelje ali bližnje, ne glede na to, kako blizu ste si. Prihaja vaše daljše obdobje spreminjanja, zato bodite fleksibilni. Razmislite o svojem življenju na dolgoročen način. S kom ga želite deliti? Kaj zares želite početi?
Nasvet tedna: čustvena nihanja so potrebna samo toliko, da pridete v stik s svojimi pravimi čustvi, zato jih ne zatirajte pri sebi, prav tako ne iščite krivcev zunaj. Vse, kar se dogaja, vas bo vodilo v spoznanja o sebi in o tem, v katero smer se je smiselno obrniti, da se izognete nepotrebnemu trpljenju.

Ribi 19. 2. – 20. 3.
Občudovanje javnosti in zunanji uspehi vam bodo dali spodbudo, da boste še bolj posvečeni sodelovanju, sočasno pa spremljali, kdo je na vaši strani, kar bo ustavilo vašo kreativno silo, zato samo delujte. Ženske vam bodo pomagale pri prebojih v javnosti. Lahko, da se boste selili, potovali ali se odločili za večje spremembe. Ne boste se upirali, saj boste videli svojo prihodnost v svetlih barvah. Odlično obdobje bo sledilo, ko boste popolnoma opustili star način razmišljanja in se odločili in sledili svoji intuiciji in srcu. To vas bo pripeljalo v najboljše obdobje življenja, kjer boste lahko izpolnili številne svoje ideje in spoznali optimalne ljudi za vašo pot. Nasvet tedna: ohranite svojo pravljico v sebi, samo ne razlagajte jo naokoli, da vas ljudje z manj domišljije ne bodo ustavljali pri stvareh, ki vam veliko pomenijo. Ukvarjajte se z umetnostjo na katerikoli način, saj je to edina stvar, ki vas poleg ljubezni osrečuje.