Nekatera živila pripomorejo, da se rakave bolezni hitreje razvijejo. V prispevku boste našli seznam tistih, ki raka hranijo.
In katere stvari naj bi povzročale to hudo bolezen?
Hormoni v mesu in mleku
Večina domačih živali je hranjenih z raznimi hormoni. Na tak način industrija pridobi vel mleka in več mesa. A ti hormoni imajo negativne učinke na naše zdravje, povzročajo hormonsko neravnovesje, depresijo, rakava obolenja in še cel kup drugih bolezni.
Mamografija, rentgen
Tudi mamografija in ostali rentgeni, ki jih uporabljajo za slikanje določenih delov telesa, za preverjanje na carinah, povzročajo raka, saj oddajajo žarke, ki škodijo človeškemu telesu.
Aluminij in ostale kemikalije v izdelkih za nego telesa
Večina tumorjev dojke nastane v zgornjem delu, v bližini pazduhe, kamor iz dneva v dan nanašamo dezodorante, ki vsebujejo aluminij, ki je zelo zdravju škodljiv.
Koža je naš največji organ, zato je zelo pomembno, kaj nanašamo nanjo. Ne uporabljajte preparatov, ki vsebujejo aluminij, petrolej, katran. Strupene snovi skozi kožo potujejo zelo hitro in lahko povzročijo razvoj raka.
Gensko spremenjena soja in koruza
Večina soje je gensko spremenjene, takšno pa dodajajo v vse izdelke, ki jo vsebujejo . od sojinega mleka, do polpetov, sladic … enako je s koruzo. Tudi ta je gensko spremenjena, z njo krmijo živali, dobite jo na prodajnih policah. Oboje pa povzroča raka.
Umetna sladila
Umetna sladila so zelo škodljiva, vsebujejo sestavine, ki uničujejo črevesje in povzročajo raka. Med najbolj škodljive spada tudi aspartam, tega najdete v zdravilih, v žvečilnih, v hrani.
Konzervansi, umetna barvila, aditivi
Vse že pripravljene jedi, pol pripravljene jedi, zamrznjene jedi, vsebujejo umetna barvila, konzervanse, razne aditive, s katerimi dosežejo, da hrana diši, je lepa na izgled in dobrega okusa. Vse to pa povzroča raka.
Kako se izogniti vsemu temu? Popolnoma se ne moremo. Lahko pa naredimo veliko, če beremo sestavine, iz katerih je izdelek sestavljen, če pijemo veliko vode, jemo surovo sadje, zelenjavo, kupujemo izdelke lokalnega pridelovalca in se gibamo. Na tak način krepimo svoje telo in to se lažje spopada z vsemi škodljivimi snovmi, zaradi katerih bi lahko zboleli.