Severina kršila policijsko uro in plačala kazen

Severina (foto: Facebook)

Srbska policija je v sredo zvečer ustavila priljubljeno hrvaško pevko Severino Kojić, ki se je brez dovolilnice peljala z avtomobilom v Beogradu med policijsko uro, ki je razglašena zaradi zajezitve širjenja okužbe z novim koronavirusom. Regionalna glasbena zvezdnica je plačala denarno kazen, so poročali srbski mediji.

Policija je v sredo okoli 21. ure v Beogradu ustavila avtomobil BMW z zagrebškimi registrskimi tablicami in ugotovila, da voznica ni imela dovoljenja za gibanje med policijsko uro. V Srbiji policijska ura ob delovnikih velja od 17. do 5. ure ter ves konec tedna.

Severino so kaznovali s 50.000 srbskih dinarjev (435 evrov), pevka pa je kazen plačala na kraju dogodka, je na spletni strani poročal beograjski časnik Večernje novosti. Dodaja, da gre za najnižjo denarno kazen zaradi kršenja policijske ure, ki je lahko tudi trikrat višja in znaša do največ 150.000 srbskih dinarjev, poroča STA.

Časnik je tudi poročal, da je Severina sprva trdila, da je šla v lekarno, nato da je samo želela parkirati avtomobil drugam, pa tudi, da sta se sprla s soprogom, bivšim srbskim nogometnim vratarjem Igorjem Kojićem.

Severina (foto: Facebook)

Severinin prekršek je v sporočilu za javnost potrdil tudi tiskovni predstavnik pevke Davor Grgin. Pojasnil je, da se je v sredo pripravljala na vrnitev v Zagreb iz Beograda, kjer je nenačrtovano ostala več kot mesec dni, ker je ves čas pričakovala srečanje s svojim mladoletnim sinom iz prvega zakona s srbskim podjetnikom Milanom Popovićem.

Po 32 dneh čakanje se je s sinom vendarle srečala v sredo za 15 minut, potem pa je spregledala stroge srbske epidemiološke ukrepe, ko se je z avtomobilom odpeljala iz družinske hiše staršev svojega soproga, kjer je bivala v Beogradu. Prekršek je priznala in kazen plačala, so dodali.