Recept, ki vas bo prepričal: Okusen kostanj iz pečice

Specite ga v pečici, navdušeni boste. (foto: freepik.com)

Ste že kdaj pekli kostanj v pečici? V prispevku boste našli najboljši recept, z njim bo priprava hitra in enostavna, kostanj pa še bolj okusen. Nas je navdušil.

V pečici pečen kostanj ima kar nekaj prednosti. Hitro in enostavno je narejen, le pečico segrejete in že stanovanje diši po omamno sladkem kostanju. Le kdo se ga ne bi razveselil! Poleg tega, da je zelo okusen, je tudi zelo zdrav.

Potrebujete čim bolj enakomerno debel kostanj, tega morate nujno z nožičkom nekoliko zarezati. Niti eden ne sme ostati brez zareze, v nasprotnem primeru se namreč kostanj napihne, lupina poči in v pečici boste imeli pravi nered.

Medtem ko boste vsak kostanj posebej zarezali v lupino, segrejte pečico na 200 stopinj Celzija in nastavite na ventilator.

Ko je kostanj narezan, ga dajte v lonec, solite in kuhajte, dokler ne zavre. Nato ga odcedite in razporedite po pekaču in pecite 15 do 20 minut.

Nato enega poskusite, da se prepričate, da je zares pečen in nato vse ostale vzemite iz pečice. Pokrijte jih za nekaj minut z mokro krpo ali pa zavijte v časopisni papir, da boste kostanj še lažje olupili.

V pečici pečen kostanj je okusen in zdrav. (foto: freepik.com)