Nasveti, s katerimi boste zavarovali živila pred hroščki

Hroščke odganja črni poper. (foto: freepik.com)

Še posebej radi se mali hroščki razmnožijo v moki, rižu, ovsenih kosmičih in ostalih žitaricah. Majhne drobne živalce hitro najdejo pot do naših živil, ki jih imamo v omarah in zato le te postanejo neužitne za nas.

Kako preprečiti, da ni naša živila napadli hroščki? Preberite.

Takoj, ko določeno suho živilo kupimo, ga temeljito pregledamo, da ne vnašamo z njim hroščke v našo kuhinjo. Če je mogoče, to živilo lahko za nekaj dni tudi zamrznemo in na tak način uničimo morebitna jajčeca v živilu.

Suhih živil, kot so moka, polenta, ovseni kosmiči, ajda in podobno, ne kupujemo na zalogo, ampak kupujemo sproti manjše količine.

Kupljena živila takoj, ko jih prinesemo iz trgovine, pretresemo v steklene posode in dobro zapremo. Če jih bomo pustili v papirnatih vrečkah, se bodo hroščki veliko hitreje razvili oziroma našli pot do njih.

Hroščki ne marajo črnega popra, zato ga nekaj potresemo po omari, kjer hranimo živila.

Redno je potrebno tudi čistiti omare, kjer shranjujemo živila. Še posebej hitro se bomo hroščkov znebili, če bomo omare očistili z alkoholnim kisom in vodo.