Cukejte« po primorsko ali bučke po slovensko so idealna rešitev za marsikatero poletno jed. Še sploh, če so pobrane na domačem vrtu ali kupljene pri kmetu na tržnici. V tem času že lepo rastejo in nekatere so že prav velike, pripravljene, da zavzamejo »glavno mesto« v izbrani jedi.
Za 2 osebi potrebujemo: 1 večjo bučko (cca 400 g), 2 jajci, 50 g moke, 400 ml polnomastnega mleka, ščepec soli, mešanica začimb (origano, rožmarin, bazilika, timijan, česen)
Priprava:
- Okrogel pekač obložimo s peki papirjem ali premažemo z maslom in rahlo posujemo z moko.
- Pečico segrejemo na 200°C (ventilator).
- Bučke operemo, odstranimo zgornji in spodnji del, ter narežemo na zelo tanke kolobarje.
- Predenemo jih v cedilo in rahlo solimo, da spustijo odvečno vodo.
- Medtem v večji skledi z ročno metlico razžvrkljamo jajci, moko, sol in mleko.
- Dodamo sol in začimbe po okusu.
- Dodamo še bučke in premešamo.
- Jajčno maso z bučkami prelijemo v pripravljen pekač.
- Po vrhu naribamo parmezan.
- Pečemo na srednjem rešetu 20 – 25 minut.
- Postrežemo še vroče.
Dober tek!
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.