KUHAJMO SKUPAJ: Mini krhke tortice z lešnikovo kremo

Mini krhke tortice z lešnikovo kremo (foto: Selma Bizjak)

Te mini krhke tortice so malce večji piškoti, nadevani z lešnikovo kremo. Primerni so za malico ali kot posladek ob kavi ali klepetu. Obožujejo jih tako majhni kot veliki sladkosnedi. S svojo prezenco so prava paša za oči vsake mize.

Za 6 mini tortic potrebujemo:

Krhko testo: 120 g masla, 70 g sladkorja, 1 zavitek vanili sladkorja, ščepec soli, 1 jajce, 250 g moke

Za nadev in dekoracijo: lešnikov namaz Lindt (lahko tudi kateregakoli drugega po vašem okusu), celi lešniki, sladkor v prahu za posip

Priprava:

  1. Mehko maslo, sladkor, vanili sladkor, Sladkorno ljubezen in sol v mešalniku vmešamo. Mešamo toliko časa, da postane maslo voljno.
  2. Vmešamo jajce.
  3. Postopoma vmešamo presejano moko.
  4. Maso vzamemo iz posode in jo ročno zamesimo.
  5. Oblikujemo kroglo, ki jo zavijem v prozorno živilsko folijo in jo za 1 uro postavimo v hladilnik.
  6. Iz testa oblikujemo 6 kroglic, ki jih razvaljamo na debelino 1 cm in pol.
  7. Z razvaljanim testom obložimo mini pekače.
  8. Na testo namažemo lešnikovo kremo.
  9. V kolikor nam je ostalo krhkega testa, oblikujemo vzorčke (zvezdice, srčke,…) in jih položimo na nadev.
  10. Postavimo v prej ogreto pečico na 160°C, na srednje vodilo.
  11. Pečemo približno 15 minut.
  12. Opcija je peka pri 180°C z ventilacijo 5 – 8 minut (pazljivo, da nadev ne uide, čez robove)
  13. Pečene mini krhke tortice z lešnikovo kremo vzamemo iz pečice, še na tople dodamo grobo sesekljane lešnike, lahko tudi polovičke.
  14. Preden jih vzamemo iz modelčkov, jih popolnoma ohladimo in delno posujemo s sladkorjem v prahu.
Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.