Te mini krhke tortice so malce večji piškoti, nadevani z lešnikovo kremo. Primerni so za malico ali kot posladek ob kavi ali klepetu. Obožujejo jih tako majhni kot veliki sladkosnedi. S svojo prezenco so prava paša za oči vsake mize.
Za 6 mini tortic potrebujemo:
Krhko testo: 120 g masla, 70 g sladkorja, 1 zavitek vanili sladkorja, ščepec soli, 1 jajce, 250 g moke
Za nadev in dekoracijo: lešnikov namaz Lindt (lahko tudi kateregakoli drugega po vašem okusu), celi lešniki, sladkor v prahu za posip
Priprava:
- Mehko maslo, sladkor, vanili sladkor, Sladkorno ljubezen in sol v mešalniku vmešamo. Mešamo toliko časa, da postane maslo voljno.
- Vmešamo jajce.
- Postopoma vmešamo presejano moko.
- Maso vzamemo iz posode in jo ročno zamesimo.
- Oblikujemo kroglo, ki jo zavijem v prozorno živilsko folijo in jo za 1 uro postavimo v hladilnik.
- Iz testa oblikujemo 6 kroglic, ki jih razvaljamo na debelino 1 cm in pol.
- Z razvaljanim testom obložimo mini pekače.
- Na testo namažemo lešnikovo kremo.
- V kolikor nam je ostalo krhkega testa, oblikujemo vzorčke (zvezdice, srčke,…) in jih položimo na nadev.
- Postavimo v prej ogreto pečico na 160°C, na srednje vodilo.
- Pečemo približno 15 minut.
- Opcija je peka pri 180°C z ventilacijo 5 – 8 minut (pazljivo, da nadev ne uide, čez robove)
- Pečene mini krhke tortice z lešnikovo kremo vzamemo iz pečice, še na tople dodamo grobo sesekljane lešnike, lahko tudi polovičke.
- Preden jih vzamemo iz modelčkov, jih popolnoma ohladimo in delno posujemo s sladkorjem v prahu.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.