KUHAJMO SKUPAJ: Grška solata

Grška solata (foto: Selma Bizjak)

Ni poletja brez grške solate. Zato sem tokrat preizkusila mešanico začimb “Grški bogovi” Trije kralji in vam povem – resnično ji doda tisto rahlo pikantno piko na i. O njenih sestavinah ne bom izgubljala besed, ker so nam vsem dobro poznane. Vam pa polagam na srce – izberite kvalitetne sestavine. Zelenjava bo še najboljša tista, z domačega vrta. Pa gremo k pripravi…

Za 2 osebi: 2 paradižnika campari, 200 g češnjevega paradižnika različnih barv, 1 rdeča čebula, 1 zelena paprika, 1 kumara, 200 g Feta sira, olive kalamata, oljčno olje, sveža bazilika, mešanica začimb “Grški bogovi” Trije kralji*, glazura balzamičnega kisa (po želji)

*Mešanica začimb Grški bogovi vsebuje: česen, čili, papriko, morsko sol, čebulo, baziliko, rožmarin, origano, peteršilj.

Priprava:

  1. Zelenjavo očistimo in operemo. Papriko narežemo na majhne kocke. Kumaro olupimo in narežemo na kocke, Večje paradižnike narežemo na 4 krhlje, češnjeve paradižnike na polovico. Rdečo čebulo olupimo, prepolovimo in narežemo na tanke rezine. Lističe bazilike operemo.
  2. Vse vrste zelenjave damo v večjo skledo.
  3. Dodamo še olive kalamata in na kocke narezan Feta sir.
  4. Posujemo z mešanico začimb Grški bogovi ter prelijemo z oljčnim oljem.
  5. Z žlicama narahlo premešamo in postavimo za pol ure v hladilnik, da se sestavine povežejo.
  6. Postrežemo ohlajeno, na krožniku ali v skodelici dekoriramo z lističi sveže bazilike.
  7. Zraven ponudimo hrustljav kruh ali grisine.
Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.