Postiljate posteljo ali ne? Preverite, kaj to sporoča o vas!

foto: pexels.com

Ali zjutraj, ko vstanete, posteljete posteljo ali ne? V prispevku boste odkrili, kaj pomeni, če je ne in kakšen človek ste, če jo redno postiljate! Preverite!

Postiljanje postelje ne vzame veliko časa, ampak kljub temu jo nekateri ne. Menijo, da je to izguba časa, saj bodo zvečer tako ali tako spet legli vanjo. Ampak, to, ali je vaša postelja postlana ali ni, ima večji pomen. Sporoča, kakšen človek ste …

Raziskava je bila narejena na 68 tisoč prostovoljcih. 59 jih je priznalo, da ne postiljajo svoje postelje, 27 jih redno postilja, 12 odstotkov pa je priznalo, da to opravijo namesto njih drugi.

Strokovnjaki so pojasnili, da ima postiljanje postelje globok pomen. Tisti, ki jo redno postiljajo, želijo biti koristni. S postiljanjem zjutraj, že takoj dobijo občutek, da so koristni, eno nalogo so že izpolnili. Zato v dan, ki je pred njimi, zakorakajo bolj samozavestno in pripravljeni na nove izzive. Morda bodo ravno zaradi tega izpolnili še kar nekaj nalog tekom dneva.

Da je postelja odraz človeka, še kako drži. Če je ta urejena, ima tudi lastnik urejeno življenje. Tisti, ki imajo postlano posteljo, imajo v življenju radi red. ljudje, ki pa ne postiljajo, se bolje znajdejo v neredu.

71 odstotkov tistih, ki postiljajo svojo posteljo, je priznalo, da so srečni, 62 tistih, ki ne postiljajo, je priznalo, da so nesrečni. Strokovnjaki so ugotovili, da prvi veliko bolj uživajo v svojem življenju, redno vadijo in boljše spijo.

Raziskava pa je pokazala tudi, da tisti ljudje, ki svojo posteljo radi postiljajo, radi preživljajo tudi svoje dni. Tisti, ki jo postiljajo, a tega ne marajo početi, pa imajo v svojem dnevu veliko stvari, ki jih ne marajo.

Kam spadate vi?