KUHAJMO SKUPAJ: Čemaževa juha

Čemaževa juha (foto: Ula Hribar Babinski)

Čas, ki ga preživljamo doma v karanteni, lahko izkoristimo tudi za sprehod po gozdu. Narava nam v tem letnem času ponuja zdravilne rastline iz katerih si lahko pripravimo okusne jedi. Mednje spada tudi čemaž, a previdno pri nabiranju. Čemaž trgajte le, če ga dobro poznate, saj so listi strupenih rastlin podleska, čmerika in šmarnice zelo podobni, zato pogosto prihaja do zamenjave.

Sestavine za čemaževo juho
• 1/2 čebule
• 1 pest čemaža
• 4 manjši krompirji
• 700 ml vode
• olivno olje
• muškatni orešček
• sol po okusu

Priprava

Na kocke narežite čebulo in jo popražite. Krompir olupite, umijte in narežite na kocke. Očistite liste čemaža in jih narežite na trakove. Kuhajte jih s krompirjem v vodi 20 minut. Pri koncu kuhanja dodajte začimbe in vse skupaj zmešajte s paličnim mešalnikom. Po želji lahko dodate tudi deciliter mleka ali žlico smetane.

Čemaž (foto: Ula Hribar Babinski)

Več najdete tukaj.

Spoštovani bralci portala ZAupokojence.si, delite svoje kuharske nasvete z nami in pomagajte drugim, do preprostega in zdravega kosila. Zaupajte nam, kaj kuhate v teh dneh vi, zapišite recept in nam ga pošljite na elektronski naslov [email protected] in objavili ga bomo.