Domači pripravek za čista in sijoča okna

Okna lahko očistite s pomočjo domačega pripravka. (foto: Freepik.com)

Ko skozi okna posije sonce, največkrat šele opazimo, kako umazana so. Za hitro in zares učinkovito čiščenje lahko uporabite domači nasvet. Z njim bodo okna čista in sijoča.

Če ne marate čistil, ki vsebujejo kemikalije, se lahko čiščenja oken lotite tudi s pomočjo domačega pripravka. Z njim boste prav tako temeljito očistili vse madeže in okna bodo zasijala.

Alkoholni kis in koruzni škrob
Vsestransko je uporaben alkoholni kis. Z njim lahko uspešno očistite tudi okna. Če mu dodate še nekaj koruznega škroba, pa bo čistilo še učinkovitejše.

Okna čistite z bombažno krpo, ki ne pušča sledi. (foto: Freepik.com)

Priprava
Potrebovali boste plastenko z razpršilom, sok polovice limone, eno žličko koruznega škroba, pol skodelice alkoholnega kisa, pol skodelice vode.

Limonin sok precedite skozi drobno cedilo ali gazo, dodajte mu koruzni škrob, kis in vodo in dobro premešajte. Mešanico nalijte v plastenko in čistilo za čiščenje oken je pripravljeno.

Preden ga uporabite, vedno plastenko dobro pretresite, da se sestavine premešajo. Razpršite po oknu in očistite z bombažno krpo, ki ne pušča sledi. Na koncu okno spolirajte še s časopisnim papirjem.