Prejemniki socialne pomoči, ministrstvo odgovarja na najpogostejše vprašanje glede kriznega dodatka

Denarnica mora biti vedno urejena. (foto: Freepik.com)

V ponedeljek smo objavili obvestilo ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti o izplačilu kriznega dodatka, ki ga bodo 18. maja prejeli tisti, ki prejemajo denarno socialno pomoč ali varstveni dodatek. Prispevek si lahko preberete tukaj.

Preko pogovornega okna, ki je na naslovnici na portalu ZAupokojence.si, nam lahko kadarkoli zastavite vprašanje, mi pa bomo v najkrajšem možnem času poskušali poiskati odgovor. Ta bo potem takoj, ko ga prejmemo, objavljen na portalu ZAupokojence.si, kjer ga boste lahko poiskali in prebrali.

Ne glede na število upravičencev, prejmete krizni dodatek v višini 150 evrov. (foto: freepik.com)

Preko pogovornega okna ste nam zastavili mnogo vprašanj v zvezi s prispevkom o kriznem dodatku, ki bo izplačan 18. maja. Najpogostejše vprašanje pa je bilo, ali bodo dodatek v višini 150 evrov prejeli vsi članki gospodinjstva ali ne?

Na vprašanje so odgovorili na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Pojasnjujejo, da je znesek 150 evrov znesek, namenjen prejemniku in ne vsem upravičencem. To pomeni, da prejmete enkraten znesek, torej 150 evrov, ne glede na to, ali v vašem gospodinjstvu biva ena ali več oseb.

Dodatek bo izplačan avtomatično, kar pomeni, da zanj ne potrebujete oddajati vloge.

PREBERITE še: Solidarnostni dodatek tudi prejemnikom invalidskega nadomestila, a le pod določenimi pogoji