Ob dnevu žena bo v okviru Drama Akustike nastopila skupina Manouche

Skupina Manouche

V nedeljo, 8. marca, ob 19. uri, bo na večer mednarodnega praznika žensk na velikem odru SNG Drama Ljubljana nastopila glasbena skupina Manouche.

Kolektiv odličnih slovenskih glasbenikov in zabavljačev obljublja, da njihov energični nastop ne bo nikogar pustil ravnodušnega. Glasba, ki jo Manouche imenujejo »electro gypsy swing«, je polna humorja, nalezljivih melodij, razveseljujočih besedil, divjih kitarskih intervencij, prodorne trobente … vse skupaj pa je začinjeno z energijsko polnimi in domiselnimi plesnimi ritmi. Skupina je nastala leta 2011, ko sta jo ustanovila avtor, pevec in kitarist Robert Pikl ter DJ in producent Marco Grabber. Kmalu so se jima pridružili še harmonikarica in pevka Petra Trobec, trobentač Luka Ipavec ter basist Krešimir Tomec.

Zadnji avtorski podvig skupine Manouche je album Kavalir, ki je izšel decembra 2019 in si deli naslov z enako poimenovano uspešnico izpred dveh let. Na albumu je še devet drugih skladb, ki so se že pred uradnim izidom redno uvrščale na glasbene lestvice slovenskih radijskih postaj.

Koncert skupine Manouche ob mednarodnem dnevu žena bo energičen preplet skladb iz njihove bogate, »electro gypsy swing« glasbene zakladnice. Obeta se še ena nepozabna Drama Akustika pod zlatim portalom akustično edinstvenega velikega odra ljubljanske Drame.

Vstopnice so na voljo pri blagajni Drame, v spletni prodaji na naslovu drama.kupikarto.si in na Eventimovih prodajnih mestih.